Напрежение между бившите управляващи и служебната власт по темата за

...
Напрежение между бившите управляващи и служебната власт по темата за
Коментари Харесай

Напрежение между бившите управляващи и служебната власт за изтребителите


Напрежение сред някогашните ръководещи и служебната власт по тематиката за доставяне на армията ни с изтребители.

Военният министър Димитър Стоянов отхвърли изказванията, че служебният кабинет възнамерява да купи военни самолети. По думите му държавното управление събира предложения за да бъдат показани в Народното събрание. Страната ни е поканила четири страни да дават предложения за самолети втора употреба и все още сме получили отговори единствено от Швеция и Франция, съобщи Стоянов.

Според някогашната ръководеща коалиция обаче, не е работа на служебната власт да договаря за такива контракти.

" Този вид решения, които включват многомилионни употребения на публични средства, би трябвало да се вземат от новия парламент. За нас не е роля на служебния кабинет да взима такива значими решения “, съобщи Кирил Петков.

„ Служебното държавно управление събира предложения, не купува самолети и задачата на тези предложения е да бъдат показани в Народното събрание “, изясни Димитър Стоянов.

„ Страната се намира в тежка обществено икономическа рецесия. В Народното събрание ще гласуваме " срещу ", обявиха от Българска социалистическа партия.

„ Не можем да се сърдим на президента Радев, който е авиатор и несъмнено си има желания към марката аероплан. Ако желаеме ние, политическите партии, да изпълняваме стратегиите си, Народното събрание, би трябвало да има постоянно държавно управление “, сподели Бойко Борисов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР