Напрегнатата актуална ситуация около България не промени плановете на премиера

...
Напрегнатата актуална ситуация около България не промени плановете на премиера
Коментари Харесай

Въпреки напрежението у нас, делегацията на Петков се отправя към Буча

Напрегнатата настояща обстановка към България не промени проектите на премиера Кирил Петков да посети Украйна. Днес по обед пресслужбата на Министерски съвет заяви за заминаването му и даде детайлности за програмата на водената от него делегация.

В Киев Петков ще се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което двамата ще дадат взаимна конференция. Планира се диалог и с украинския министър председател Денис Шмигал. В Киев делегацията ни ще организира среща и с представители на българската общественост в Украйна. Ще има и посещаване в градовете Бородянка, Буча и Ирпин.

Заедно с премиера Кирил Петков ще пътуват министърът на защитата Драгомир Заков, шефът на „ Ситуационен център “ към Министерство на външните работи Антон Марков, както и народните представители Калоян Икономов, Станислав Балабанов и Атанас Атанасов. Депутатите са представители на всяка една от обединенията в ръководещата коалиция, без Българска социалистическа партия, която реши да не праща собствен човек в Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР