Напрегнат съм, призна шефът на СРЗИ, 400 са положителните случаи

...
Напрегнат съм, призна шефът на СРЗИ, 400 са положителните случаи
Коментари Харесай

Шефът на СРЗИ напрегнат заради бума на заразени в София

Напрегнат съм, призна шефът на СРЗИ, 400 са позитивните случаи единствено за денонощието в София, има растеж на хоспитализациите и повикванията към Спешна помощ, призна шефът на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев.
Личните лекари не получиха всички декларирани дози в РЗИ през вчерашния ден. Нямаше по какъв начин да дадем мечтаните количества, по този начин рискувахме да не останат дози за последните пристигнали в здравната ревизия, сподели още доктор Пенчев пред Българска национална телевизия.

" Нормално е в първите дни да има опашки, преди да се доближи хармонията в организацията ", разяснява още той всеобщата имунизация и образувалите се опашки пред лечебните заведения.

" Ваксинации е имало, само че в такава обстановка попадаме за първи път. " Зелените коридори ", с цел да може всички искащи да се имунизират, бяха доста положително решение Нашата цел е да не бракуваме дози ваксини ", разкри шефът на СРЗИ.

Въпреки " зелените коридори ", имунизационният проект продължава да се съблюдава, безапелационен бе доктор Данчо Пенчев.

" Ваксината е безвъзмездна и доброволна. Няма механизъм, по който персонален доктор да принуди пациента си да бъде ваксиниран ", напомни шефът на столичната здравна ревизия.

От март всеки ще има право на избор за вида ваксина против ковид, обясни доктор Пенчев.

" Членовете на ЦИК са ваксинирани. Чакаме описи с 14 000 членове на СИК и действителния брой на искащите от тях за ваксина. За тях дозите към този момент са отделени ", безапелационен бе шефът на СРЗИ.

" Машините и местата за гласоподаване ще бъдат дезинфекцирани ", изясни във връзка идните парламентарни избори доктор Пенчев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР