Напредват ремонтните дейности по съоръжение 6 на Аспаруховия мост във

...
Напредват ремонтните дейности по съоръжение 6 на Аспаруховия мост във
Коментари Харесай

Напредват ремонтните дейности на Аспаруховия мост във Варна

Напредват ремонтните действия по оборудване 6 на Аспаруховия мост във Варна, които започнаха на 11 май тази година.

Строителите работят интензивно по монтажа на новата дилатационна фуга на мостовото оборудване. Извършват се действия по увеличаване на стоманобетонната плоча и изработката на нови тротоарни конзоли, оповестяват от пресцентъра на АПИ.

Ще се ремонтира нарушеното бетоново покритие и корозирала армировка по гредите. Предстои цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности против карбонизация на бетона за повишение устойчивостта му при външни въздействия.

Ще се ремонтират пътната плоча, ригелите и колоните на оборудването. Мостът ще е с нова хидроизолация, отводняване и асфалтобетонова настилка на пътното платно, с нови тротоари и парапети. В началото на юни ще започва и работата по пътните връзки за и от кв. „ Аспарухово “ по път I-9 Варна-Бургас.

Индикативната стойност на ремонтните действия е близо 1,6 млн. лева Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи се извършват от пътноподдържащото сдружение, с което организацията има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Варна.

Фирмата реализатор работи извънредно мобилизирано, с цел да приключи ремонта преди старта на дейния летен сезон. Срокът за осъществяване на плануваните работи е 45 дни – до края на юни т. година

Строителните действия са част от поетапното възобновяване на Аспаруховия мост, което стартира през 2016 година Естакадата се състои общо от 11 уреди и е в употреба от 1976 година Основна връзка е на ж. к. „ Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Досега са актуализирани уреди 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспаруховия мост и са вложени над 6,2 млн. лева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР