Напредват ремонтите в многофункционалната спортна зала Спартак в Плевен, съобщи

...
Напредват ремонтите в многофункционалната спортна зала Спартак в Плевен, съобщи
Коментари Харесай

Напредват ремонтите в многофункционалната зала Спартак в Плевен

Напредват ремонтите в многофункционалната спортна зала " Спартак " в Плевен, заяви кметът Георг Спартански. Монтиран е съвсем изцяло окаченият таван в залата за акробатика и гимнастика, където имаше паднала мазилка, предстоят довършителни действия, разясни Спартански. Ремонтиран е и покривът.

Предстои осъществяването и на плана за възобновяване на отоплителната, климатичната и вентилационната съоръжения в залите по волейбол и акробатика, който е финансиран със средства от Министерството на младежта и спорта.

Кметът уточни, че при подобаващи атмосферни условия ще започват и дейностите по създаване на комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол в квартал " Мара Денчева ".

Българска телеграфна агенция напомня, че общинската администрация в Плевен ще търси европейско финансиране за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в спортна зала " Спартак " и в зала " Балканстрой ". Планира се средства да бъдат привлечени по процедура " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт " на Механизма за възобновяване. Двете оферти за финансиране бяха импортирани на сесия на Общинския съвет на Плевен предишния месец от кмета Георг Спартански и получиха цялостна поддръжка при гласоподаване в залата.

Автор: Елена Кюркчиева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР