Напредва строителството на пречиствателната станция за питейни води на Шумен

...
Напредва строителството на пречиствателната станция за питейни води на Шумен
Коментари Харесай

Пред завършване е пречиствателната станция на Шумен

Напредва строителството на пречиствателната станция за питейни води на Шумен и тя би трябвало да бъде приключена през юли, оповестяват от ВиК сдружението. Изграждането е възобновено, работи се по всички подобекти, след къси спирания и закъснение през зимните месеци поради метеорологичните условия. Доставено е и се инсталира софтуерното съоръжение.

Както " Труд " писа, пречиствателната станция за питейни води е главно оборудване от водоснабдителната система на Шумен, който се водоснабдява от язовир " Тича ". Изграждането й се чака от десетилетия и то ще постави завършек на епизодичните проблеми с непорочност на питейната вода.

След довеждане докрай на строителството през юли следват процедури по въвеждане на обекта в употреба, сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен. Модерното оборудване за 21 млн.лв. се финансира от Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 ", съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България.

Капацитетът на пречиствателната станция е 450 л/сек при естествен режим на работа и 600 л/сек при форсиран режим. Тя ще разполага с съвременна лаборатория и непрекъснато ще се управлява качество на питейната вода.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР