Напредва изпълнението на строително-монтажните работи по проект „Изграждане на покрит

...
Напредва изпълнението на строително-монтажните работи по проект „Изграждане на покрит
Коментари Харесай

Напредва изграждането на покрития пазар в Мездра /снимки/

Напредва осъществяването на строително-монтажните работи по план „ Изграждане на затрупан пазар и благоустрояване на околното пространство в УПИ І, кв. 85 по ПУП-ПРЗ на гр. Мездра “. Той се осъществя от Община Мездра с финансовата поддръжка на „ Фонд ФЛАГ” ЕАД посредством „ Българска капиталова и координационна платформа за градско развиване “.
Проектът планува създаване на затрупан пазар с две съществени елементи с дължина по 36 метра, застъпващи се в три оси; оформяне на търговски пасажи за посетителите-купувачи и разполагане на общо 48 търговски маси - по 24 в двете съществени покрити елементи на пазара; отделяне на място за обществени контакти и събития - сцена за обществени прояви и дребна водна повърхност (фонтан); отделяне на зона за отдих и игри (детска площадка); замяна на настилки; ново решение за осветлението на пазара и паркинга; обезпечаване на ново решение за водоснабдяване и шадраван, както и канализация за обекта. Цялата застроена (покрита) повърхност на пазара е 820 кв. м.
Техническият капиталов план показва изцяло решение на прилежащата територия, която попада в неговия обсег, с оглед образуването на екологически и естетически издържана градска среда. Стремежът е реализиране на устойчива, приятна, безвредна и налична архитектурна среда, която да е комфортна за всички възрастови групи от популацията.
Обособяването на модерна детска зона, опциите за образуване на повече културни мероприятия и на събития навън, обезпечаването на досегаемост на средата, полагането на нов ред в потреблението на рекламата и подобряването на качеството на средата ще докара до увеличение на посещаемостта в гр. Мездра.
Покритият пазар е разположен по една въображаема пешеходна линия, която свързва жилищните квартали северно от ул. „ Александър Стамболийски “ с моста над река Моравишка и жилищните квартали южно от нея. Тази въображаема пешеходна линия е търсена като ос на комерсиалните проходни пасажи в двете елементи на покрития пазар.
В непосредствена непосредственост, северозападно от пазара, ще бъде построен открит паркинг с 20 паркоместа, 3 от които за коли на хора с увреждания. Предвидени са скосявания на пътните бордюри и на тротоарната настилка към паркинга и в противоположната страна, за досегаемост на пешеходната среда за хора с двигателни увреждания. Към покритата зона на пазара ще бъдат построени и подходи за хора с увреждания.
Изпълнител на обекта е ДЗЗД „ Маркет Конструкт Мездра “, с сътрудници в обединяването „ Артстрой “ ООД - Смолян и „ Регал Билд “ ЕООД - София, което завоюва публичната поръчка, оповестена от Община Мездра. Строителният контрол се реализира от „ Ведипема “ ЕООД - Плевен.
Проектът е на обща стойност почти 1 720 000 лева, а срокът за осъществяване на строително-монтажните работи - 360 календарни дни, т. е. до началото на месец юли 2022 година
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР