Напредва изграждането на автомагистрала "Хемус" в участъка между "Боаза" и

...
Напредва изграждането на автомагистрала "Хемус" в участъка между "Боаза" и
Коментари Харесай

Напредва изграждането на автомагистрала Хемус в участъка между Боаза и връзката с пътя Плевен-Ловеч

Напредва построяването на автомагистрала "Хемус " в сектора сред "Боаза " и връзката с пътя Плевен-Ловеч, оповестяват от организацията "Пътна инфраструктура ".

В момента по трасето се вършат ровове и диги, работи се по огромните уреди - мостове, виадукти, пътни възли, подлези и надлези. На обекта са мобилизирани 69 верижни, 23 комбинирани и седем колесни багера, 33 булдозера, 14 бетоновоза, пет бетонпомпи, 31 валяка, 13 влекача, шест грейдера, 18 водоноски, 11 дъмпера, два кулокрана, 12 крана, два камиона с кран, три телескопични товарача, 21 фадроми, три трошачки, 257 самосвала и други

Поетапното създаване на трасето сред "Боаза " и връзката с пътя Плевен-Ловеч е разграничено на три сектора. В 51,5-километровата права ще има 17 виадукта, пет моста, пет пътни възела, девет надлеза и подлеза и един тунел.

Участък 1 с дължина 15,26 км стартира от "Боаза " и ще е до пресичането с пътя Луковит-Угърчин, в това число пътен възел "Дерманци ". Предвижда се в него да има два пътни възела, четири мостови уреди и два виадукта.
Участък 2 стартира в края на пътния възел "Дерманци " и е до връзката с пътя Радювене-Катунец, в това число пътен възел "Каленик ". Дължината му е 19,2 км и в него ще има два пътни възела, девет виадукта, мост над р. Каменица и тунел с две обособени тръби.

Участък 3 е с дължина 17,08 км. Ще има един пътен възел - "Плевен ", който ще е в края на тази права, която ще стига до връзката с пътя Плевен-Ловеч. В него ще има шест виадукта и девет надлеза и подлеза. Изпълнени са към 7,5 на 100 от плануваните строително-монтажни работи на това трасе.

Цялостното създаване на автомагистрала "Хемус " до 2024 година е главен приоритет в управническата стратегия на държавното управление, показват от АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР