Напредъкът на изкуствения интелект завладява все по-голяма част от ежедневието

...
Напредъкът на изкуствения интелект завладява все по-голяма част от ежедневието
Коментари Харесай

ИИ водещ на прогнозата за времето се появи по руски телевизионен канал

Напредъкът на изкуствения разсъдък превзема все по-голяма част от всекидневието ни, като непрестанно се показват нови и вълнуващи модели. Наскоро локален ефирен канал в Русия (Своё ТВ) показа виртуален водещ на прогнозата за времето. Водещият се споделя Снежана Туманова. Тя е построена посредством потреблението на няколко невронни мрежи и има за цел да даде на феновете точна прогноза за времето, като съумява и да притегли вниманието им.

Своё ТВ излъчи премиерното издание на „ Прогноза за бъдещето “ във вторник, демонстрирайки опциите на новия си виртуален синоптик Снежана Туманова. Телевизионният канал разкри, че работи благодарение на невронни мрежи, които дават отговор за външния тип на виртуалния водещ, за подготовката на текста и графичното наличие. Програмата е настроена да се излъчва по пет пъти дневно, като дава на феновете обновена прогноза за времето.

Снежана Туманова, чието име е игра на думи за „ сняг “ и „ мъгла “ на съветски, е упорит водещ, построен посредством изкуствен интелект, като тя се стреми да надмине човешките си сътрудници. Въпреки капацитета ѝ да показа прогнозата за времето по революционен метод, управлението на Своё ТВ разяснява, че сега не възнамерява да се откаже от обичайните прогнози с присъединяване на същински хора.

Използването на виртуални телевизионни водещи не е ново събитие. Китай е пионер в тази област, като държавната осведомителна организация „ Синхуа “ започва “English AI Anchor ” през 2018 година Оттогава доста други медии последваха този модел. Миналата седмица държавната медия в Китай, People’s Daily, показа ИИ водеща, наречена Рен Сяоронг, която е настроена да излъчва новините 24/7.

Снежана Туманова бележи вълнуващо развиване в потреблението на изкуствен интелект в медийната промишленост. Докато човешките водещи към момента работят в малките екрани, консолидираното на ИИ водещи алармира за смяна на метода, по който възприемаме информацията. Тъй като технологията продължава да се развива, можем да чакаме още по-голям прогрес в медиите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР