Направление Сградни технологии на Siemens направи следващата важна стъпка в

...
Направление Сградни технологии на Siemens направи следващата важна стъпка в
Коментари Харесай

Siemens разширява дигитално си портфолио с придобиването на Building Robotics Inc.


Направление Сградни технологии на Siemens направи идната значима стъпка в интелигентните решения за здания с придобиването на компанията Building Robotics Inc., водач на бързоразвиващия се пазар на приложения за цифрово работно място. Базираната в Оукланд, Калифорния, стартъп компания е водач в своя бранш с създаването на елементарно за приложимост приложение, което разрешава на хората да управляват заобикалящата ги среда. Building Robotics Inc. е известна най-много с главния си артикул Comfy, оповестиха от компанията.

Building Robotics Inc. ще стане дъщерно сдружение на Siemens Industry Inc., напълно благосъстоятелност на компанията и ще продължи да оперира като независим снабдител на платформи. Двамата съоснователи – изпълнителният шеф Андрю Криуков и основният механически шеф Стивън Доусън-Хегърти, ще запазят позициите си в управителния екип на Building Robotics Inc. Двете страни са постигнали единодушие да не се разкриват детайлности по договорката, която се чака да бъде финализирана през третото тримесечие на 2018 година

Чрез приложението Comfy, направление Сградни технологии ще свърже хората, местата и системите, създавайки неповторима работна среда с фокус върху хората. Comfy непосредствено се интегрира със съществуващите системи за автоматизация на постройките, осведомителните мрежи и IoT системите, с цел да обезпечи надзор при поискване и умна автоматизация в границите на едно-единствено интуитивно приложение. Във време, когато интелигентните технологии се трансформират в нужда в офиса, чиновниците могат да употребяват приложението, с цел да вършат бързи промени в температурата и осветлението, да резервират зали за срещи и да изпращат противоположна връзка за работното си пространство.

" Comfy сполучливо преформулира метода, по който хората взаимодействат с работните си места”, споделя Андрю Криуков, изпълнителен шеф и съосновател на Building Robotics Inc. „ С присъединението си към Siemens – международен водач в цялостните сградни решения, откриваме по-големи благоприятни условия за ускорение създаването на нови функционалности, за разгръщане на отворената протоколна екосистема и за постигане до повече хора по целия свят. "

Стартирал през 2012 година, екипът на Comfy употребява експертизата си в машинното образование, UX дизайна и корпоративното обслужване, с цел да създава софтуерни решения за операторите на здания и потребителите. Сред клиентите на стартъп компанията са водещи предприятия на съществени пазари като Съединени американски щати, Австралия, Сингапур и Индия.

Siemens AG (с централи в Берлин и Мюнхен) е световен софтуерен водач, чието име е знак на софтуерно съвършенство, нововъведение, качество, надеждност и световно наличие в продължение на повече от 165 години. Компанията развива активност в над 200 страни, най-вече в областта на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията и е един от най-големите международни снабдители на енергийно-ефективни технологии. Siemens е водещ снабдител на офшорни вятърни турбини, турбини с смесен цикъл за произвеждане на електрическа енергия и решения за транспорт на мощности, както и пионер в региона на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерните решения за индустрията. Компанията е и водещ снабдител на здравно съоръжение за образна диагностика – в това число системи за компютърна томография и магнитен резонанс – и водач в областта на лабораторната диагностика и клиничните осведомителни системи.

Siemens България е част от Siemens AG - международен водач в производството на новаторски артикули,
технологии и решения в областта на електрификацията, автоматизацията и дигитализацията. Компанията
е водещ снабдител на турбини с смесен цикъл за произвеждане на електрическа енергия и решения за транспорт на мощности, вятърни турбини, пионер в региона на инфраструктурните решения, автоматизацията и софтуерни решения за промишлеността, както и на здравно съоръжение за образна диагностика и в областта на лабораторната диагностика и клиничните осведомителни системи. В България компанията участва към този момент 136 години. Част от структурата на Siemens в България е и фабрика за измервателна инсталация за артикули високо напрежение в гр. Правец.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР