Направил съм проверка на фактическо състояние в момента на НДК.

...
Направил съм проверка на фактическо състояние в момента на НДК.
Коментари Харесай

Културният министър: Харесвам визията на Боршош за НДК, ще го върна веднага след проверките

Направил съм инспекция на фактическо положение сега на НДК. Аз би трябвало да се погрижа да се свърши ремонтът в период и качествено и законосъобразно. Плод на моя разбор е да се спазят периодите. Това сподели министърът на културата Боил Банов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Той призна, че има закъснение в ремонтите, само че то не носи недостатък. „ Над 60% от дейностите са осъществени. Не бих се хванал с това, в случай че не мога да подсигурявам “, акцентира министърът. „ Има една доста значима поръчка, обвързвана със сигурността. Тя е основна. Трябва да се реализира доста висок клас сигурност. Мястото на НДК е в Министерство на културата “.

„ Категоричен съм, че в случай че след инспекцията се окаже, че няма нарушавания, ще върна Мирослав Боршош отпред на НДК. Считам, че той има сериозна визия за двореца “, зарече се министърът на културата. Той още веднъж удостовери думите си, че на 2 май служебният министър Деница Златева, откакто приема отчет освобождава от финансова отговорност Мирослав Боршош.

„ Това е един ден преди края на ръководството. Защо го е направила - да каже тя. Технически значи, че това дава някаква независимост на този, който е освободен. Това се прави, в случай че индивидът няма никакви нарушавания. Златева е един доста прецизен и виновен човек. Аз работя единствено с обстоятелства “, увери Банов. „ НДК оживя по времето на ръководството на Боршош “, призна министър Банов. „ Той беше се трансформирал в затишие. НДК в последните години се трансформира в същински център на културата. За мен това би трябвало да се продължи. Проблемът не е в посоката, а в салдото на изразходените средства и възвращаемостта им “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР