Направиха първа копка по проекта за водния цикъл в Перник.

...
Направиха първа копка по проекта за водния цикъл в Перник.
Коментари Харесай

За 100 милиона: Първа копка по проекта за водния цикъл в Перник

Направиха първа копка по плана за водния цикъл в Перник. С реализацията му ще бъдат решени огромна част от проблемите с водоснабдяването в града и ще бъде нараснало качеството на услугата, съобщи БНР.

Проектът обгръща териториите на Радомир и Перник и е на обща стойност над 100 млн. лева

Проектът започва предишното лято от Радомир, а през днешния ден публично бе даден стартът и в Перник.

„ Това, което следва да се направи по водния цикъл е създаване на към 30 км канализация, към 15 км основни водопроводи и три резервоара, единият от които ще подсигурява за най-големите квартали на Перник - „ Мошино ” и „ Изток ” да имаме запас и когато се наложи прекъсване на вода от язовира, тези хора да не остават без вода. Отделно от това има и една помпена станция, която ще бъде реконструирана. И като цяло са наранени най-проблемните сектори от водопроводната и канализационна  система. Това са основни трасета, по които има доста повреди и които когато аварират се стопира водата за огромен брой клиенти ”, сподели шефът на ВиК-Перник Борислав Иванов.

Тръбите, които ще бъдат полагани са чугунени, а това подсигурява, че няма да има проблеми с тях в идващите десетилетия.

„ За създаване на една цялостна водопроводна мрежа на град като Перник са нужни доста повече запаси, само че въпреки всичко това което се направи през 2020 година и това което ще се подмени в този момент са много съществени и огромни планове, които подсигуряват, че огромна част от проблемите във водоснабдителната система ще бъдат решени ”, добави Иванов.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР