Направих среща с представителите на болница Лозенец, болница проф. д-р

...
Направих среща с представителите на болница Лозенец, болница проф. д-р
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Нито една от заинтересованите страни не желае сливането в детска болница |

Направих среща с представителите на болница " Лозенец ", болница " проф. доктор Иван Митев " и капиталовото сдружение по построяването на Национална педиатрична болница. Нито една от тези страни не желае сливането.

Това сподели здравният министър Асена Сербезова в Народното събрание по

Окончателното решение във връзка със започнатото превръщане на детската болница и болница " Лозенец ", ще се вземе след изясняване на всички обстоятелства и условия. Предприеманите дейности от моя страна ще протичат обществено и транспарантно, сподели тя в отговор на въпрос на някогашния шеф на „ Пирогов “ Асен Балтов " какви са следствията от вливането на болница Лозенец с детската педиатрична болница " на постоянния парламентарен надзор в Народно събрание.

По думите ѝ вследствие на вливането им цялото имущество ще премине към приемащото сдружение.

" Веднага след встъпването ми в служба организирах среща с всички заинтригувани страни и управлението на болница „ Лозенец “ изрази мнение, че тя е основно лечебно заведение и по тази причина не би трябвало да се прибързва с решението за преобразуването ѝ. Срещата е ползотворна, тъй като се обединихме към това, че образователният и лечебният развой в болница „ Лозенец “ би трябвало да продължат неотложно при гарантиране високо качество както на образованието, по този начин и на здравната грижа, оказвана на пациентите “, съобщи проф. Сербезова ", сподели още здравният министър.

че до момента в който следва построяването на нова национална педиатрия, болница " Лозенец " краткотрайно ще бъде реорганизирана и като детска такава, като резервира многопрофилния и университетския си темперамент, без да се изключват грижите за възрастни пациенти. Той съобщи, че това ще послужи за надграждане на болничното заведение, защото и сега не се употребява цялостният ѝ потенциал

По-късно в коридорите на Народното събрание министър Сербезова посочи, че нито една от страните по плана за обединение не е съгласна с решението на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Тя сподели още, че е постъпило планово предложение от шефа на Педиатрията доктор Благомир Здравков, в което се планува изискванията в ръководената от него болница " Проф. доктор Иван Митев " да бъдат усъвършенствани и тя да бъде основата за основаване на национална детска болница. Това е единствено план, посочи Сербезова и добави, че той ще бъде прегледан и мнение ще има по-късно.

На въпрос къде ще бъде издигната детската болница министърът на опазването на здравето уточни, че се е срещнала със всички мнения и че  остарелият градеж в двора на Александровска болница " има своите преимущества " . Тя обаче посочи, че към момента няма дефинитивно решение и по този въпрос.

Частната болница в Казичене

" Няма издадена заповед на министъра на опазването на здравето за нови медицински действия на болница " Сърце и мозък " в Плевен на нов адрес - в с. Казичене ", сподели още министър Сербезова в отговор на въпрос за издаване на позволение за разрешаване на нови медицински действия на нов адрес на лечебното заведение - Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Сърце и мозък " ЕАД, с. Казичене.

" Преценката за разрешаване на нови медицински действия в лечебните заведения е в пълномощията на министъра на опазването на здравето, с които се позволяват или не нови медицински действия, добави министър Сербезова. Изпратени са мнения от Изпълнителна организация " Медицински контрол " и от НЗОК и ще изискам спомагателна информация от двете институции ", добави тя.

Пред публицисти проф. Сербезова удостовери, че имунизациите за деца от 5 до 11 години идват у нас на 20 декември. Тя сподели още, че сега се създават инструкции от РЗИ за използването на дозите. В кои имунизационни пунктове ще се правят имунизации на по-малките деца следва да бъде конкретизирано, добави тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР