Направих нещо нормално в един ненормален свят, това каза в

...
Направих нещо нормално в един ненормален свят, това каза в
Коментари Харесай

Човекът, който върна намерени 140 хиляди лева, получи огромна отплата

Направих нещо обикновено в един анормален свят, това сподели в утринния блок на bTV Владимир Симеонов, който преди години откри и върна на възрастни хора голяма сума пари. Той инцидентно вижда несесер, в който има пачки евро на стойност над 140 хиляди лв.. Симеонов търси и предава парите на притежателите им, като в това време ги опазва от няколко измамници, които се пробват да се показват за тях. За проявата си Владимир получава приз “Достоен българин ” като част от медийна самодейност.



Той описа, че обстановката е трансформирала фамилния му живот. След случката, щерка му толкоз се впечатлила, че почнала своя акция за помощ на възрастните хора. “Затвори се в стаята си, нарисува картички, отвори си касичката и постави паричките си в картичките. След това отидохме и ги раздадохме на възрастни хора ”, описа Симеонов.



Отговорният българин описа по какъв начин е разкрил притежателите на парите и по какъв начин прочувствено те са му се отблагодарили. На несесера с парите били изписани четири имена. Те са на внуците на възрастните притежатели на сумата, които дори не са в България, а в Америка. От самото начало Симеонов желал всеки, който се показва за собственик на парите, да каже имената. Така той стигнал до обезпокоените хора, които мислели, че са изгубили спестеното за цялостен живот.



От признателност те декларирали, че към този момент нямат 4 внуци, а 5. И неговото име било прибавено на несесера с палите до тези на същинските им наследници.

“Хората разясняват “аз не бих ги върнал ”, “щях да си купя това и това ”... Една година по-късно аз си споделям - не, не бих задържал парите ”, разяснява Владимир Симеонов. Той акцентира, че каквото и да се купи с открити пари човек, то ще си изгуби цената, само че ще остане неудобството, че не са били негови, а същинските им притежатели са страдали.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР