Напоследък все повече тенисисти критикуват АТР за липсата им на

...
Напоследък все повече тенисисти критикуват АТР за липсата им на
Коментари Харесай

Бивш №55: Президентът на АТР ни подминава; Джокович прави всичко, за да ни помогне

Напоследък от ден на ден тенисисти подлагат на критика АТР за неналичието им на поддръжка към по-нискоранкираните състезатели и неравномерното систематизиране на наградните фондове в професионалния тенис, което бе и повода за основаването на PTPA (Асоциация на професионалните тенисисти) от Новак Джокович и Вашек Поспишил. Наскоро своите рецензии по отношение на управата на АТР изрази световният №99 Факундо Багнис, който през 2016-а доближи до върховата за себе си 55-а позиция в ранглистата. 32-годишният аржентинец разяснява отношението на президента на АТР към състезателите, като също по този начин насочи благодарности към 21-кратния първенец от Шлема за всичко, което прави в опит да помогне на играчите, намиращи се по-назад в международната ранглиста.

" През 2020 година Новак Джокович сътвори нова тенис организация (PTPA), само че АТР се отнесе извънредно нападателно към нас и не се присъединихме. Президентът на АТР Андреа Гауденци не поддържа никакъв контакт с тенисистите, или най-малко с тези, които са отвън топ 20. Можете да попитате всеки един състезател и той ще ви каже какъв брой зле в действителност се държи с нас. Когато минавам около него, той ме подминава, не ме поздравява, нито пък знае кой към. Не го апелирам да ми носи кафе всеки ден, а просто един привет.

Благодарен съм на Джокович за това, което направи. Играчите имаме потребност от някакъв орган, който да реализира контакт с АТР. Организацията, която основа Новак, е нова и към момента няма толкоз огромно въздействие. Въпреки това обаче видях какъв брой мощно се ангажира Джокович с разрастването ѝ, защото по време на шампионата в Рим той участва на среща, траяла два часа и половина, която даже не беше наложителна, в случай че на идващия ден трябваше да играе мач. Хората не знаят за тези неща, само че аз ги виждам с очите си и му смъквам шапка, тъй като прави всичко, с цел да ни помогне.

Той слага себе си в обувките на останалите играчи, които са лимитирани финансово и може да изпитват още повече усложнения в бъдеще. През годините евентуално е направил доста неточности и може ми не е най-големият любим на публиката, само че аз не съм фен, а съм част от Тура и съм му същински признателен. Той позволява неточности, тъй като постоянно се пробва да направи нещо. Той беше този, който оказа помощ по време на пожарите в Австралия, той беше този, който изиска състезателите отвън топ 100 да бъдат подкрепени по време на пандемията. Всеки има цялостното право да не поддържа организацията, само че считам, че точно във взаимната помощ се корени ключът към триумфа ", разяснява Багнис.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР