Напоследък все по-често в медицинските издания, а и в рецептите

...
Напоследък все по-често в медицинските издания, а и в рецептите
Коментари Харесай

Молекулата на живота

Напоследък все по-често в медицинските издания, а и в рецептите на холистични лекари стартира да се появява един детайл, за който знаехме прекомерно малко до неотдавна. Само през предходната година изследванията за него са 30, що се касае за целия интервал в близкото минало, сочат данни на Националната библиотека на Съединени американски щати. Коя е повода учени и доктори да трансферират своето внимание към силиция? Коя е тайната на силиция? Защо животът без него е невъобразим?

Силицият (Si) е най-разпространеният детайл в земната кора след кислорода. В природата той е под формата на силициеви оксиди (кристални структури), само че защото на клетъчно равнище в тялото такива не се усвояват, когато става дума за силиций като здравен асистент, приказваме най-много за ортосилициевата киселина (H4SiO4) като съществена форма на биодостъпен силиций за хората и животните.

Нивата на силиция в организма са сходни с тези на към този момент познатите като доста значими микроелементи желязо, мед и цинк. Новите разбори демонстрират, че човешкият серум съдържа сред 15 и 25 грама силиций, или равнища, вариращи сред 24 и 31 мг, открити посредством абсорбционна спектрометрия в огромни групи от популацията. Бременните дами имат доста ниски серумни концентрации на силиций за сметка на силиция в бебето. От проучване върху над 3000 дами се открива, че концентрациите на силиций при дамите понижава с възрастта. Какво се случва тогава и за какво не трябва да го позволяваме?

Няма живот без него

Няма място или развой в човешкия организъм, където силицият да не взема присъединяване. Когато той е в незадоволително количество, стартират деструктивни процеси, като да вземем за пример ошипяванията и калцирането – натрупването на калций на едно място, защото той е антагонист на силиция. Проблемите със структурата на костите и производството на колаген са измежду последствията от намалелия в организма силиций. Затова при строшаване е доста значимо да се приема, заздравяването става в пъти по-бързо.


Молекулата на ортосилициевата киселина (H4SiO4)
В кръвоносната система пък антагонист на силиция е неприятният холестерол. Когато има дефицит на силиций, страдаме от повишен холестерол и купищата проблеми, които той носи със себе си.
Според редица самостоятелни интернационалните проучвания усвояването на над 70 химични детайла в човешкия организъм би било немислимо без силиция, който спомага за обмяната на въглехидратите, протеините и липидите, както и за синтеза на редица хормони и ензими.

Освен това той е в положение да извлича и ни отървава от нездравословни субстанции като рисковия алуминий. Образуваните от силиция колоидни системи способстват за извеждането на патогенни микроорганизми, отрови и отпадни артикули от кръвния поток и дебелото черво, способствайки за дълбока детоксикация на организма.

Въглерод или силиций, материално или ефирно?

Силицият е от четвърта валентност, в Менделеевата таблица той е комшия на въглерода и тяхната атомна конструкция е изцяло аналогична. Това прави свързването посред им доста елементарно, а дружно те образуват верижни структури. Но в това време са доста разнообразни – въглеродът е в основата на органиката, до момента в който силицият образува информационно-енергийни структури. И оттова си отговаряме на въпроса за какво в духовните общества и учения се споделя, че в бъдеще, когато телата ни още веднъж станат чувствителни към ефирните светове, те ще са построени преобладаващо от силиций? Науката, наподобява, по своя строго емпиричен и мнителен към езотерични изказвания метод също поддържа тази доктрина.

, откривател на античното ни минало, да вземем за пример разкрива, че археолозите по света към този момент са в развой на доказване на съществуването на остатъци от организми със конструкция, която е била преобладаващо силициева, отпреди милиони години. Той е уверен, че еволюцията някой ден ще ни върне към фините ни тела.
„ В момента човешките и животинските организми, както и растителните форми са с най-голямата компактност. Тепърва ще се връщаме към по-фините структури, които са енергийни “, счита инженерът.

Кристален или молекулярен градеж?

И въпреки всичко, ние сме построени и от двете, водим път, в който постоянно пазим равновесието сред органика и неорганика, а това в химичен проект е разпределението на въглерода и силиция в тялото, които са неразривно свързани, допълващи се. Както разбрахме, плътното, или чистата материя, е въглерод, а енергийната конструкция е силиций. Той има невероятната дарба да ръководи процесите на материалните структури.

Когато е в кристална конструкция обаче, силицият не може да извърши голямата гама от потребни дейности за човешкия организъм. Все отново може да попива и води патогените отвън тялото, както да вземем за пример го прави, когато одобряваме зеолит, характерен образец за кристална конструкция.



Горе споменахме какво се случва при дефицит на силиций, само че откакто кристалната конструкция на този детайл не разрешава той да навлезе в тялото на клетъчно равнище, какво остава да вършат учените? Да разработят система, посредством която той да влиза в тялото ни във водоразтворима форма, позната като ортосилициева киселина, и по този начин да може да минава през тънкото черво и кръвта, помагайки на микробиома да усвои пълноценно солите и макроелементите, носещи ни здраво здраве. Докато още сме на този въпрос, е доста значимо да отбележим, че в метаболитните процеси, до момента в който другите минерали минават един път и се изхвърлят, силицият може да мине най-малко три пъти.

Не бягай от киселинността

Словосъчетанието ортосилициева киселина може да смути мнозина, които към този момент са изчели по този начин нашумелите материали за това какъв брой е добре да противодействаме на киселинността в тялото и да се стремим към алкализиране. Добре е да помним, че едно преобладаващо алкално положение може да е в основата на струпване на неприятен холестерол и плаки.
„ Организмът съществува на доста тънка граница, която е неутрална сред киселинност и алкалност. Кръвта постоянно е леко киселинна, а не леко алкализирана. Киселинната конструкция почиства тялото и това е добре да го знаят всички. Организмът е организиран по този начин, че при вярно обезпечаване на нужните хранителни субстанции той самичък може да се контролира. А силицият е в основата на всички процеси в организма, по тази причина аз го назовавам молекулата на живота “ – изяснява ни инж. Лишков, изобретателят на единствените създадени в България хранителни добавки с разтворим силиций.
Екипът му сигурно е минал през провокации, преди да съумее да сътвори подобен артикул, защото киселинната конструкция на силиция, откакто бъде реализирана, съществува едвам от една секунда до малко над минута, преди да изкристализира.

Като растенията

За да стабилизират и задържат водоразтворимата киселинна форма на силиция и другите минерали, експертите от „ Тракеия “ повтарят биопроцесите, които се случват в растенията. Само те посредством кореновата си система в симбиоза с микроорганизми и съществуването на задоволително количество вода в почвата усвояват минералите, преобразувани от кристална в органична форма. Животните и индивидът съществуват с помощта на растенията, микроорганизмите и биопроцесите, които протичат в тях. Ако нямаше растения и микроорганизми, нямаше да има животни и човек. Така да вземем за пример един корен на домат, ябълково дърво, ориз, някои типове билки като полския хвощ одобряват силиция от пръстта, в която вирее растението, а ние го получаваме в кората на ябълката, домата, от билките или ориза (люспата на последния е най-богатият източник на силиций в природата, следвана от тази на лимеца). В днешно време обаче обелките се изхвърлят, тъй като са натъпкани с нитрати и други токсини поради препаратите, с които се пръскат. Така се лишаваме от силиция, определящ вярното протичане на толкоз доста процеси в тялото.


Люспата на лимеца е с високо наличие на силиций
За да може да се усвои нужното количество силиций, експертите от „ Тракеия “ създават комплициран каскаден биопроцес, въодушевен от процесите, които протичат във външната обвивка на лимеца. Научните проучвания демонстрират, че силиций участва във външната обвивка (люспа) и в осила на лимеца, само че не и в зърното. Богатата на силициев оксид обвивка съдържа от 7 до 9% силиций, само че в аморфна (кристална) форма, която не може да бъде всмукана от клетките. Заради това тя се подлага на поредни биологични процеси, протичащи в противоположен ред. Биосинтезираната, от растителен генезис, ортосилициева киселина се включва в авансово проектирана защитна колоидна система. В нея се смесват водоразтворими с мастноразтворими форми от растителен генезис. С това се реализира стабилизиране на биосинтезираната ортосилициева киселина, към този момент усвоима на клетъчно равнище. След това се прави гранулиране и стадийно изсушаване, което способства за продължителността на периода на валидност и запазването на пребиотични, витаминни, ензимни и други хранителни субстанции.

Благодарение на тази изключителна технология, която ни дава ортосилициева киселина, усвоима на клетъчно равнище, може да се възползваме от всички здравни резултати за организма (виж карето).



Етерна мощ

И въпреки да беседваме с учени за артикул, създаден посредством напълно на научни сведения, няма по какъв начин да не приключим този материал с откъс, който ни кара да се изненадаме за следващ път от сходствата сред визиите на духовния човек и учения за едно и също нещо.

Ето какво откриваме в извадка от сказка на огромния нравствен лидер в уеб страницата otizvora.com: „ Силицият в миналото е разрешавал на силите да протичат във всемира. Ако приготвя кварц по подобен метод, че първичните сили станат още веднъж дейни, т.е. в случай че направя препарат от силиций, смеся го с други субстанции, от които силициевият детайл още веднъж придобива етерна мощ, и го дам като лек на болния, може да го изцелявам. Могат да се реализиран доста положителни резултати със силициев препарат. Така в медицината могат още веднъж да се употребяват сили, които в миналото са съществували в живата форма на кварца. В медицината могат да се подсигуряват големи достижения, в случай че знаем за положението на Земята, когато тя е била изцяло жива, когато кварцът още е бил под въздействието на Вселената “.

ЗДРАВНИ ПОЛЗИ

Подпомага метаболизма на калций и магнезий. Ортосилициевата киселина улеснява усвояването на калция и магнезия, които са от значително значение за здравето на костите, мускулите и нервната система. Регулира кръвната захар и инсулиновата сензитивност. Силицият има въздействие върху равнищата на глюкоза в кръвта и чувствителността към инсулин, като контролира процеси, свързани с метаболизма на въглехидратите.Подобрява усвояването на други минерали и хранителни субстанции. Така усъвършенства функционалността на храносмилателната система и усвояването на питателните субстанции от клетките.Подпомага имунната система. Поддържа здрави кости и стави. Увеличава количеството калций, което може да се всмуква от тялото. Също по този начин се свързва с колагена, който е основен за здравето на ставите и тъканите.Подобрява здравето на кожата, косата и ноктите. Защото силицият играе роля в образуването на колаген. Забавя стареенето. Има антиоксидантни свойства, които оказват помощ в битката против свободните радикали в тялото. Подпомага работата на сърцето. Силицият стабилизира сърдечния темп и поддържа системата на кръвоносните съдове.Доброто здраве е баланс. Той ви чака на www.trakeya.com

Читателите на Списание 8 получават 20% отстъпка за всички артикули на „ Тракеия “ с промокод spisanie8 в уеб страницата www.trakeya.com

За контакти:
София, ул. „ Варна “ 50trakeya.com
+359 892 749 699
[email protected]

Статията е оповестена в Списание 8, бр. 4/2024 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР