Напоследък все по-често слушаме за най-различни супер храни, които у

...
Напоследък все по-често слушаме за най-различни супер храни, които у
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, ако ядем всеки ден фурми?

Напоследък все по-често слушаме за най-различни супер храни, които у нас нашумяха относително късно. Специалисти по здравословно хранене и видни диетолози настояват, че тези храни са извънредно богати на потребни субстанции и имат доста висока хранителна стойност. Е, освен те са такива обаче. Въпреки че не са супер храна, добре познатите ни фурми също са храна, която има извънредно доста потребни за тялото ни субстанции.

Замисляли ли сте се, какво ще се случи, в случай че всеки ден ядем някаква храна, която е извънредно потребна? Днес сме решили да ви разкажем, какво би се трансформирало, в случай че консумираме всеки ден фурми.

Костите ни ще станат доста по-здрави, тъй като фурмите съдържат химическия детайл бор, който заздравява костната система. Освен това в тях се съдържат фосфор, калий, калций и магнезий, които укрепват костите и се борят със болести като остеопорозата.

Храносмилането ни доста ще се усъвършенства, защото фурмите имат доста високо наличие на фибри, от които храносмилателната ни система се нуждае, с цел да действа вярно.

Фурмите оказват помощ да се преборим със напрежението и депресивните положения. Това е по този начин, тъй като съдържат витамин В6, който оказва помощ на тялото да създава серотонин и норепинефрин, които усъвършенстват здравето на мозъка. Серотонинът контролира настроението ни, до момента в който норепинефринът се бори със напрежението.

И не на последно място – фурмите ни зареждат с извънредно доста сила. В тях се съдържат захари – фруктоза и глюкоза, които укрепват организма и му оказват помощ да се възвърне след тежки физически натоварвания.

Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР