Напоследък в тенис обществото между почитателите на играта все по-мащабно

...
Напоследък в тенис обществото между почитателите на играта все по-мащабно
Коментари Харесай

Поредна изненада: Световната №2 се сбогува с АО след загуба от олимпийската вицешампионка

Напоследък в тенис обществото сред феновете на играта все по-мащабно стартира да се приказва за " Проклятието на Netflix ", което е подбудено от новия сериал на американската компания - " BreakPoint ", който е основан главно върху това да ни покаже другата страна на тениса и цели да ни показа животът на най-хубавите играчи в света както при мъжете, по този начин и при дамите в другата светлина - тази отвън успехите на корта и обществените медии. В жертви досега на по този начин нареченото " проклинание " към този момент паднаха Ник Кирьос, Матео Беретини, Паула Бадоса, Айла Томлянович, като през днешния ден към тях се причислиха Тейлър Фриц и Каспър Рууд, които след това бяха последвани и от международната номер две Онс Жабер.

Тунизийката започва обещаващо акцията си на Откритото състезание на Австралия и изглеждаше устремена най-сетне да направи последната крачка към дебютна купа от Големия шлем, откакто отстъпи поредно във финалите на последните две " мейджър " съревнования за 2022-ра година. За сходен желан триумф обаче арабката ще би трябвало да изчака най-малко до Ролан Гарос, откакто в заключителния за програмата на Rod Laver Arena сребърната олимпийска медалистка Маркета Вондроушова се наложи над втората сложена в схемата с гръмкото 6:1 5:7 6:1. С тази си победа международната номер 86 сервира следващата изненада в Мелбърн и подпечата мястото си в третия кръг, където ще срещне 17-годишната сензация и своя сънародничка Линда Фрухвиртова.

Още в самото начало на дуела ясно си пролича, че левичарката надалеч не е излязла, с цел да загуби от една от топ фаворитките за трофея, като упражни сериозен напън в минутите си на ретур и излезе напред с пробив задатък. Жабер в същото време очевидно беше към момента в своебразен потрес от вихрения старт на аутсайдерката и въпреки да съумя да се разпише в резултата, то чехкинята скоропостижно дублира преимуществото си и записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част втората ракета на света беше напът да се забърка в нови неприятности, но отрази редица брейкболи и най-сетне на собствен ред поведе в резултата, причислявайки към актива си сервиса на съперничката. Впоследствие проследихме скоростна замяна на пробиви с присъединяване на двете финалистки от Шлема, които в последна сметка след избавен сетбол на Вондроушова играеха при паритет - 5:5. В идните минути левичарката доближи брейкбол, който по различен метод можеше да се дефинира като " прикрит мачбол ", само че точно в тази обстановка тунизийката показва здрави нерви и употребява добития подтик, с цел да пробие, с което изпрати конфликта в заключителната му фаза.

Решителната трета част се оказа на противоположния полюс по отношение на упованията за представление на всички останали по трибуните на Rod Laver Arena в този късен час за локалните, откакто фаворитката капитулира пред неспирните неточности от ракетата си, до момента в който международната номер 86 беше безупречна и загуби едвам един гейм, преди да постави точка на разногласието.

Markéta`s moment!

The Czech ousts Ons Jabeur in three, 6-1 5-7 6-1

This crazy, wild, wonderful day just keeps on keeping on. •
— #AusOpen (@AustralianOpen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР