Напоследък стана известно, че в МРРБ се подготвя отново да

...
Напоследък стана известно, че в МРРБ се подготвя отново да
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Невиждани са нарушенията, извършени в строителството


Напоследък стана известно, че в Министерство на регионалното развитие се приготвя още веднъж да се финансират същите компании, без да се възнамерява, без да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които до този миг са потънали в тези компании, стоящи покрай кабинета „ Борисов”. Това сподели вътрешният министър Бойко Рашков на конференцията на „ Продължаваме промяната”, откакто Слави Трифонов разгласи, че " ИТН " излиза от обединението.

Рашков сподели, че към този момент близо година в Министерство на вътрешните работи се организират упорити, целенасочени следствия на активността на разнообразни длъжностни лица от ръководството на Бойко Борисов, свързани тясно с съответни компании, на които в несъгласие с българските закони е било предоставено построяването на автомагистрали в нашата страна.

„ В резултат на тези следствия по безапелационен метод се откри, че на тези компании, стоящи покрай ръководещите, до кабинета на Борисов са отпуснати предплатено сред 50% и 80% от сумите, които е трябвало да бъдат разходвани от тези компании в или за строителство по-скоро на разнообразни пътища, в това число автомагистрала „ Хемус”. Ние установихме при тези следствия, че тези държавни средства не са вложени за построяването на пътищата, не са вложени в построяването на Автомагистрала „ Хемус”, те са разходвани за разнообразни потребности като е потвърдено, че някои от компаниите са получавали по комплициран път от банките, посредством основаване на кухи компании, употребявали са безимотни хора, посредством които сумите са били теглени, получавани от избрани банки и са отпътува в незнайна посока”, сподели Рашков.

Той акцентира, че става дума за бюджетни средства. " Тези средства сега не е ясно къде се намират и защо се употребяват. Имаме данни, че част от тези компании са вложили държавните средства в обекти, които удовлетворяват техни фирмени, персонални групови ползи ", съобщи Рашков.

„ Мисля, че Министерство на вътрешните работи е длъжно да изнесе тази информация обществено и аз още на следващия ден ще направя нужното, с цел да може тази информация да стане обществено достояние”, сподели Рашков.

Същевременно в последно време стана известно, че в Министерство на регионалното развитие се приготвя още веднъж да се финансират същите компании, без да се възнамерява, без да се потърси сметка за тези големи финансови запаси, които до този миг са потънали в тези компании, стоящи до покрай кабинета Борисов”, сподели той и заключи: Невиждани са нарушаванията, осъществени в строителството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР