Напоследък се шегуваме, че МВР е станало министерство на всичките

...
Напоследък се шегуваме, че МВР е станало министерство на всичките
Коментари Харесай

На живо: Министър Рашков обяви ще има ли съкращения в МВР

Напоследък се майтапим, че Министерство на вътрешните работи е станало министерство на всичките работи, само че към момента не можем да правим фито-санитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Там в действителност няма какво да създадем. Можем да спомогнем и вършим всичко допустимо за по-бързото прекосяване на тировете. 

Това съобщи министърът на вътрешните работи по време на чуването му в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.  

" В Министерство на вътрешните работи не са нужни единствено заплати, само че и механически средства и ние не чакаме единствено актуализацията на бюджета, само че към този момент работим по тази тематика. Започнало е оборудването на проверяващите структури в Министерство на вътрешните работи с нови компютри. Там нещата ще се случат на 100% и следват другите структури в министерството. Само повишението на заплатите, без да се вземе поради нужното ново обордуване и техника, ме кара да мисля, че няма да бъдем настоящи. Ще имаме настоящ бюджет, само че ние няма да сме настоящи. Решили сме да подменим и автопарка, тъй като по този метод ще понижим и дадени разноски. Ние желаеме да използваме дейно състава на Министерство на вътрешните работи. Чуват се изявления, че ще има закриване и очистване на дадени структури. Не, такова нещо няма да има. Категоричен съм. Ние желаеме там, където е раздут щата, да го пренасичм към места, където фрагментите не доближават. Да, някъде може да има закриване на приемна примерно, само че в никакъв при положение не може да се приказва за закриване на районни ръководство. Напротив, откриват се нови районни ръководства. Последното такова ще е в Резово, с цел да реагираме бързо на възможен мигрантски напън. В момента подобен напън няма, има единствено обособени слуачаи на нелегално прекосяване на българо-турската граница. Отново ще повторя, че от много време нямаме мигрантски напън, какъвто изпитвахме предходната година ", отговори на депутатски питания министър Рашков. 

Очаквайте детайлности! 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР