Напоследък новите случаи на COVID-19 се увеличават в цяла Европа.

...
Напоследък новите случаи на COVID-19 се увеличават в цяла Европа.
Коментари Харесай

Броят на заразените с COVID-19 Европа се увеличава

Напоследък новите случаи на COVID-19 се усилват в цяла Европа. Предполага се, че растежът на инфектираните се дължи на разпространяването на подвариантите BA.4 и BA.5 на разновидността Омикрон на COVID-19. Повечето специалисти обаче не са обезпокоени.

За една седмица броят на новите случаи на COVID-19 във Франция се усили с близо 50 %, като в интервала от 12 до 18 юни бяха регистрирани приблизително по 45 700 новозаразени дневно. За съпоставяне, в пика на пандемията в средата на януари новите случаи бяха приблизително по 365 хиляди дневно.

Във вторник (на 21 юни) във Франция инфектираните на 100 хиляди души доближиха 477 - нарастване с 49 % във връзка с миналата седмица. Това нарастване на броя на инфектираните се следи във всички райони на континентална Франция и измежду съвсем всички възрастови групи. Един човек заразява приблизително 1,39 други хора.

Предполага се, че подвариантът BA.5 е виновен за повече от половината от новите случаи на заразяване във Франция.

Що се отнася до броя на болните, признати в болница (независимо дали става дума за интензивно поделение или не), откакто спадна, в този момент бележи леко нарастване. Процентът на болничните кревати в реанимациите, които са заети от пациенти, дали позитивна проба за COVID-19, е 17 %.

На 21 юни френското министерство на опазването на здравето съобщи, че имунизационната акция не протича с нужния темп, като единствено 31 % от хората на възраст от 80 години нагоре, които могат да си сложат четвърта доза от ваксина против коронавирус, са го създали. При възрастовата група от 60 до 79 хората с четвърта доза са 19 %.

Във Англия също бе записано нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавирус. За една седмица те са се нараснали с над 40 %, излиза наяве от данни на английската Национална статистическа работа. От 6 до 11 юни да вземем за пример с коронавирус са се заразили към 1,4 милиона души. Предходната седмица броят на инфектираните беше 990 хиляди.

Предполага се, че множеството случаи на заразяване се дължат на разпространяването на подвариантите BA.4 и BA.5 на разновидността Омикрон на COVID-19, които съгласно Световната здравна организация не предизвикват изключително тежки форми на заболяване, само че се популяризират доста бързо и водят до огромен брой случаи на наново заразяване.

От всички елементи на Обединеното кралство максимален е броят на случаите на заразяване в Шотландия. Броят на пациентите с коронавирус в лечебните заведения обаче не се е нараснал доста.

От 1 юни случаите на заразяване в Германия също започнаха да се усилват. Здравният министър Карл Лаутербах предизвести, че страната би трябвало да се приготви за завръщането на коронавирус и на ограничаващите ограничения, които понастоящем са забравени. Носенето на защитни маски в Германия към този момент не е наложително в транспортните средства на публичния превоз, а на учениците в образователните заведения не се постанова да си вършат проби за коронавирус.
Въпреки че броят на новите случаи на COVID-19, лечебните заведения понастоящем не са претрупани.

Според института за заразни заболявания " Роберт Кох " подвариантите BA.4 и BA.5 се популяризират доста бързо. " До няколко седмици те ще са повода за множеството от случаите ", съобщи институтът, който изяснява разпространяването с обстоятелството, че имунизациите са по-малко ефикасни против тези подварианти. " Роберт Кох " предизвестява, че може да се стигне до увеличение на броя на случаите на заразяване, чиито последствия биха били най-неблагоприятни за представителите на рисковите групи. По тази причина здравният министър и експерти по заразни заболявания предлагат носенето на защитни маски в затворените пространства.

Новата вълна от случаи на заразяване с коронавирус, за която се допуска, че се дължи на разпространяването на подварианта BA.5 на разновидността Омикрон на COVID-19, обезпокои португалските управляващи дотолкоз, че генералната директорка на службата за публично здраве предложи през май защитни маски да бъдат носени както в офисите, по този начин и при огромни събития навън.Португалия е измежду европейските страни, които записаха най-вече случаи на заразяване с коронавирус и най-вече смъртни случаи, свързани с коронавирус. Заразените на 100 хиляди души са 2751, като междинната стойност за Европа е 400. За сметка на това обаче популацията на Португалия е едно от най-ваксинираните в Европа - близо 95 % от португалците са с две дози ваксина против коронавирус, а 76 % са с три дози.

Испанската здравна министърка Каролина Дариас разгласи на 17 юни, че от есента всички испанци ще имат право на втора подсилваща доза ваксина против коронавирус.
В Испания понастоящем в болнични заведения има 7800 пациенти - с хиляда повече спрямо миналата седмица. Броят на смъртните случаи се усили с близо 160 на седмица. Броят на хората в интензивни отделения обаче понижава.

Испанското държавно управление към този момент не има намерение да връща задължението за носене на защитни маски, което в този момент работи единствено в транспортните средства от градския превоз и в здравните заведения.

В Белгия подвариантите BA.4 и BA.5 са причина за над 50 % от новите случаи на заразяване с коронавирус. От началото на този месец те предизвикаха увеличение на броя на случаите на заразяване. В интервала от 14 до 20 юни случаите на приемане в болница не са се нараснали изключително. За седем дни е записано нарастване от 24 %. Смъртните случаи са приблизително по пет дневно.Слабото нарастване на броя на случаите на приемане в болница и по-лекият метод, по който протичат болесттите, вдъхват у управляващите избран оптимизъм, като в това време те не престават да са бдителни.

Опасенията в Нидерландия са умерени, само че са налице, откакто вирусът още веднъж стартира да се популяризира бързо от края на май. Въпреки това случаите на приемане в болница не се усилват доста, а смъртните случаи остават по един-два дневно.

Здравните управляващи обявиха, че с цел да предотвратят нова вълна наесен, жителите и фирмите следва да проявят отговорност и да изработят лични проекти за деяние. Правителството съобщи, че ще се намеси единствено при извънредно огромно нарастване на броя на инфектираните и при появяването на нови рискови разновидности на вируса.

Докато в Европа доминират терзанията по отношение на увеличението на броя на инфектираните, в Съединени американски щати предишния уикенд регулаторните органи позволиха ваксини против коронавирус да бъдат поставяни и на деца на възраст под 5 години. Във връзка с това президентът Джо Байдън посети клиника за имунизация, като по време на визитата на здравното заведение той означи, че понастоящем на процедура към този момент всички американци могат да си слагат ваксина против коронавирус.
ТЕМА преди 23 минути 142 преди 3 часа 749 преди 4 часа 817
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР