Напоследък новините за Tesla са малко притеснителни. Въпреки, че свали

...
Напоследък новините за Tesla са малко притеснителни. Въпреки, че свали
Коментари Харесай

Tesla планира да строи нови модели електромобили през 2025-а

Напоследък новините за Tesla са малко притеснителни. Въпреки, че смъкна цените на транспортните си средства на най-големия си пазар Китай, друга компания за електрически автомобили взе водачеството й - става въпрос за китайската BYD, която стана най-големият производител на електрически автомобили в света през последното тримесечие на 2023 година

Компанията на милиардера Илон Мъск обаче отваря нов раздел от своята история. Tesla е споделила на доставчиците, че желае да стартира производството на ново електрическо транспортно средство за всеобщия пазар с кодово име " Redwood " в средата на 2025 година, съгласно източници на Reuters, като двама от тях разказват модела като стилен кросоувър.

Главният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск от дълго време приказва за налични електрически транспортни средства и самостоятелни таксита.

Тези модели ще му разрешат да се конкурира в сегмента с по-евтини коли, задвижвани с бензин, както и възходящ брой евтини електрически автомобили, като тези, създадени от китайската BYD.
 Tesla понижи цените на електрически автомобили Model Y в Европа
Tesla понижи цените на електрически автомобили Model Y в Европа

В Германия Model Y Long Range коства 49 990 евро, понижение с 8,1%

Мъск първо даде обещание компанията да показа кола на цена 25 000 $ през 2020 година, проект, който по-късно отсрочи и по-късно възроди. Най-евтиното предложение на Tesla сега е седанът Model 3 с цена от 38 990 $ в Съединените щати.

Производството на към момента мистериозния модел " Redwood " ще стартира през юни 2025 година, съгласно източниците.

През май Мъск съобщи, че Tesla работи върху два нови продукта с капацитет за общи продажби от 5 милиона автомобила годишно. " Както дизайнът на продуктите, по този начин и индустриалните техники са преди всичко пред всичко останало, което участва в промишлеността ", сподели той на годишната среща на акционерите на Tesla.

През 2022 година, Мъск съобщи, че Tesla ще направи самостоятелно такси с футуристичен тип през 2024 година, след няколко пропуща за реализиране на задачата си за самостоятелно ръководство на кола.
 Мъск: Можем да чакаме, че на Земята ще има към 1 милиард хуманоидни роботи до 2040 година
Мъск: Можем да чакаме, че на Земята ще има към 1 милиард хуманоидни роботи до 2040 година

Роботите му Optimus ще имат приблизителна цена от 20 000 за брой

Но знаем, че Tesla има опит в пропускането на задачите си за нови артикули на пазара и ценообразуване и ще отнеме време.

Производството на Cybertruck да вземем за пример, беше забавено и върви постепенно, а началната му цена от 60 990 $ в Съединени американски щати е с 50% по-висока от рекламираната от Мъск през 2019 година.

Tesla също по този начин възнамерява да създава и по-евтини коли във фабриката си покрай Берлин и се интересува от построяването на фабрика в Индия за произвеждане на по-евтини електрически коли.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР