Наполи успя да зарадва феновете си с успех над Фиорентина

...
Наполи успя да зарадва феновете си с успех над Фиорентина
Коментари Харесай

Осимен изпусна и вкара дузпа в шампионския мач на Наполи

Наполи съумя да зарадва почитателите си с триумф над Фиорентина 1:0 единствено няколко дни откакто публично завоюва третото си Скудето в историята.За разлика от атмосферата на трибуните на терена нямаше празник. Домакините не започнаха доста добре срещата и Фиорентина бе по-активният тим първоначално. Първата добра опция в мача се откри пред Йович. След центриране на неговия съотечественик Терзич нападателят стреля с глава, само че Голини отрази удара. Малко по-късно Йович получи нов късмет, само че от дребен ъгъл още веднъж не съумя да преодолее вратаря.Наполи не успяваше да сътвори доста в предни позиции, а Осимен бе изолиран. Тимът на Спалети стигна до най-хубавата си опция през първото полувреме в 33-ата минута, когато Ди Лоренцо направи двойно с Распадори и излезе на отлична позиция. Ударът му обаче не беше добър и топката отиде в ръцете на вратаря. До почивката още един път Йович не се възползва от опция. Терзич го откри в наказателното поле, той изпревари бранител и засече топката, само че тя отиде около вратата.

В самия завършек на първата част Ървинг Лосано получи травма и в игра се появи Хвича Кварацхелия. Спалети явно не беше удовлетворен от представянето на неговия отбор и по всяка възможност бе споделил това с играчите, тъй като те започнаха по-активно второто полувреме. Присъствието на Кварацхелия, както и влизането на Жиелински и Лоботка, правеше играта на домакините в офанзива надалеч по-организирана. Малко след почивката новите първенци на Италия можеха да поведат. Грешка в отбраната на “виолетовите ” докара до дузпа, откакто Амрабат повали Лоботка. Ударът на Осимен от бялата точка обаче бе отразен от Терачано, който се оправи и с добавката на Ди Лоренцо.

Наполи играеше много по-силно след почивката, а половин час преди края на мача из небето започнаха да се виждат фойерверки. Осимен пропусна още една отлична опция. Той се измъкна от Миленкович и опита да трансферира вратаря, топката тупна на земята и се удари в горната греда. В следствие бе отсъдено и нарушаване на нападателя.Малко по-късно Наполи завоюва и втора дузпа, която този път Осимен осъществя за крайното 1:0.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР