Наполи продължава уверено да крачи към титлата в италианската Серия

...
Наполи продължава уверено да крачи към титлата в италианската Серия
Коментари Харесай

Спалети след поредната победа: Бяхме спокойни и играхме качествено и организирано

Наполи продължава решително да крачи към купата в италианската Серия А след нова безапелационна победа. В неделя вечерта партенопеите не срещнаха компликации и надвиха с класическото 3:0 Кремонезе в среща от 22-ия кръг на шампионата.

По този метод неаполитанците си върнаха на този съперник за отпадането си от Купата на Италия. Наполи водеше в резултата съвсем до края на постоянното време, само че позволиха равнене и отпаднаха от конкуренцията след осъществяване на дузпи.

Сега старши треньорът на тима Лучано Спалети съобщи, че е удовлетворен от израстването на играчите му и е благополучен поради успеха.

„ Имаше известно напрежение през първото полувреме, не си подавахме топката както нормално и Кремонезе приложи тактиката си, с цел да ни накарат да изразходваме сила, преследвайки играчите им. Бяхме доста по-добри след почивката, играхме по-качествено. Запазихме успокоение и бяхме проведени, а това е всичко, което би трябвало да вършим. Имаме страхотни експерти, всички те са подготвени да се да дадат всичко от себе си, с цел да оказват помощ на тима “, сподели Спалети пред италианската медия DAZN след дуела.

Въпреки успеха Наполи няма право да чества, тъй като тимът го чака тежък цикъл единствено след седмица. Първо, единствено след пет дни, на 17 февруари (петък) момчетата на Лучано Спалети имат тежко посещение на Сасуоло от програмата на 23-ия кръг на Серия А, а по-късно на 21 февруари (вторник) домакинстват на Айнтрахт Франкфурт в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР