Наполи приема Интер днес от 19:00 часа в големия мач

...
Наполи приема Интер днес от 19:00 часа в големия мач
Коментари Харесай

Най-добрата защита срещу най-добрата атака! Наполи и Интер кръстосват шпаги за първото място в Серия А

Наполи приема Интер през днешния ден от 19:00 часа в огромния мач от 25-ия кръг на Серия " А ". Нерадзурите са водачи в класирането, само че интригата за първото място се завърза с цялостна мощ след успеха на Милан в градското дерби предходната седмица (2:1). Тимът на Лучано Спалети ще измести Интер от върха при триумф довечера.

Наполи е спечелил единствено един от последните 9 мача против нерадзурите в Серия " А " (3 равенства и 5 загуби) - 4:1 през 2019 година под управлението на Анчелоти. Още по-кошмарни обаче са индикаторите на Интер при гостуванията в Неапол. Интер си е тръгнал с 3 точки единствено един път от аудиенция на този противник през новия век. Това се случи през януари 2020 година с два гола на Лукаку и попадение на Лаутаро Мартинес (3:1). В останалите 14 мача посред им в Неапол от 2000 година насам нерадзурите нямат победа, при 9 загуби и 5 равенства.
 Наполи и Интер влизат в пряк конфликт за първото място
Наполи и Интер влизат в пряк конфликт за първото място

Двубоят е довечера от 19:00 часа

Срещу най-силната офанзива в Италия ще се изправи и най-стабилната отбрана. Под управлението на Лучано Спалети неаполитанците се показват чудесно в отбранителен проект. Допуснали са единствено 16 гола в 24 срещи. Във водещите 5 шампионати на Европа единствено един тим е инкасирал по-малко попадения - това е Ман Сити на Пеп Гуардиола (14).

Наполи влиза със самочувствие в мача след 4 следващи победи в Серия " А ", откакто преди този момент в интервал от 9 поредни срещи бе спечелил единствено 2 пъти (2-3-4). Интер пък записа сухи мрежи във всяко от последните си 4 гостувания в шампионата. Нерадзурите не са стигали до 5 следващи мача без позволен гол на непознат терен от далечната 1972-а.

Дербито за първото място може да гледате довечера от 19:00 часа - директно по MAX Sport 3!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР