Наполи почете паметта на Диего Марадона, брандирайки новия клубен автобус

...
Наполи почете паметта на Диего Марадона, брандирайки новия клубен автобус
Коментари Харесай

Ликът на Марадона украси клубния автобус на "Наполи"


" Наполи " уважи паметта на Диего Марадона, брандирайки новия клубен рейс с лика на клубната легенда. Занапред Дон Диего ще въодушевява футболисти и почитатели на " адзурите " по пътя към всяка борба.

Първата от тях е против различен тим, с чийто екип великият аржентинец остави диря - " Барселона ". В четвъртък (24 февруари) двата отбора се сблъскват в среща-реванш от елиминационните плейофи на Лига Европа.

Двубоя можете да гледате от 22:00 ч. директно по bTV Action. Първият мач на " Ноу Камп " приключи без победител - 1:1, а всичко ще се реши на " Стадио Диего Армандо Марадона " в Неапол.

Марадона минава в " Барселона " през 1982 година с трансфер от " Бока Хуниорс " на стойност рекордните за това време 4 млн. $, само че е разгласен за полубог от каталунските почитатели две години и три купи на страната по-късно.

След още един рекорден трансфер (близо 7 млн. долара) той отива в " Наполи " - не изключително огромен клуб, който постоянно е бил в сянката на грандовете от Северна Италия. С гения на Диего " неаполитанците " освен хвърлят ръкавицата на богатите " Ювентус " и " Милан ", само че стигат и по-далеч. Печелят първата си купа на Италия през 1987-а. Три години по-късно идва и втората и към този момент последна във витрината на " партенопеите ".



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР