Наполи победи Монца с 2:0 като домакин в двубой от

...
Наполи победи Монца с 2:0 като домакин в двубой от
Коментари Харесай

Наполи се справи с Монца с два гола преди почивката

Наполи победи Монца с 2:0 като хазаин в дуел от шестия кръг на Серия А и оглави краткотрайното класиране с 13 точки, събирайки с една повече от втория Ювентус. Тимът на Монца позволи втора поредна загуба и се намира на предпоследното, 19-о място с 3 точки в актива си и без победа от началото на сезона в Италия.

Домакините осъществиха и двете си попадения през първото полувреме. Матео Политано даде преднина на Наполи в 22-ата минута, а в 33-ата грузинският национал Хвича Кварацхелия повиши на 2:0.

Грандът от Неапол остава непобеден като хазаин досега, записвайки три победи.

Гостите започнаха срещата дисциплинирано и плътно, само че Наполи бързо откри метод да поведе, откакто Политано се възползва от неточност на отбраната на съперника и с удар по тревата се разписа за 1:0. Матео Политано стана един от тримата футболисти, които са осъществили във всеки от последните 10 сезона в Серия А, дружно с нападателя на Торино Дуван Сапата и състезателя на Рома Пауло Дибала.

Хвича Кварацхелия удвои преднината на домакините с изстрел от воле покрай точката за осъществяване на дузпи.

Футболистите на Монца по този начин и на откриха метод да компенсират грешките си от първото полувреме, а Наполи изглеждаше удобно на терена след почивката.

Тимът на Монца е с най-дългата серия без победа в шампионата от актуалните участници в Серия А - 15 мача.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР