Наполи най-после спря пропадането и записа първата си победа под

...
Наполи най-после спря пропадането и записа първата си победа под
Коментари Харесай

Късна драма донесе първа победа за Гатузо начело на Наполи

Наполи най-сетне спря пропадането и записа първата си победа под управлението на новия си ментор Дженаро Гатузо. Това обаче се случи след същинска драма в гостуването на Сасуоло. Неаполитанцита направиха поврат, с цел да стигнат до триумфа с 2:1, а победният гол падна едвам в 4-ата минута на добавеното време. Амед Траоре откри резултата за домакините в 29-ата минута, само че Алан изравни в 57-ата. В 94-ата минута се стигна до трагичния край на мача, като при едно центриране от корнер Педро Обианг не се намеси добре и подари успеха на гостите, отбелязвайки си автогол.

Домакините заложиха на Франческо Капуто в офанзива, а зад тила му играеха Алфред Дънкан, Джереми Бога и Амед Траоре. Дефанзивните халфове пък бяха Педро Обианг и Мануел Локатели.

#SassuoloNapoli: la formazione ufficiale neroverde

(4-2-3-1) Pegolo; Muldur, Marlon, Peluso, Kyriakopoulos; Obiang, Locatelli; Duncan, Traore, Boga; Caputo#ForzaSasol pic.twitter.com/ijIJTtlqph
— U.S. Sassuolo (@SassuoloUS) December 22, 2019
За Наполи Дженаро Гатузо бе избрал Лоренцо Инсиние, Аркадиуш Милик и Хосе Кайехон в предни позиции. В средата пък действаха Пьотър Жиелински, Алан Маркес и Фабиан Руис.

StartingXI: Meret, Di Lorenzo, Manolas, Luperto, Mario Rui, Fabian, Allan, Zielinski, Callejon, Milik, Insigne.
#SassuoloNapoli
#SerieATIM
#ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/AeeJu22N4g
— Official SSC Napoli (@sscnapoli) December 22, 2019
Сасуоло можеше да поведе още във 2-ата минута на срещата. При едно центриране от корнер Мануел Локатели стреля с глава на първата греда и Марио Руи трябваше да чисти пред голлинията.

Само две минути по-късно мощен шут на Алфред Дънкан бе избавен от вратаря на гостите.

В 19-ата минута Наполи имаше превъзходен късмет да поведе, само че изстрел на Костас Манолас с глава след корнер се отби от гредата.

В 25-ата минута Йоргос Кириакопулос насочи нещо приблизително сред диагонален удар и пас, само че нито уцели вратата, нито негов съотборник съумя да стигне до топката и да я засече от близко.

В 29-ата минута Амед Траоре получи центриране в наказателното поле и от близко съумя да провре топката във вратата за 1:0.

Домакините имаха нов страховит късмет в 43-ата минута, когато проведоха хубава контраофанзива, Траоре бе изведен очи в очи с вратаря, само че не съумя да промуши кълбото под плонжа му.

Наполи имаше добра опция да изравни при започване на втората част. В 49-ата минута Инсиние напредна и опита подъл диагонален удар с външен фалц отвън наказателното поле, който много затрудни стража Джанлука Пеголо.

В 53-ата минута обаче Мерт Мюлдур направи за смях няколко бранители на гостите, след което насочи прекрасен шут по земя, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Три минути по-късно събитията се придвижиха пред другата врата, където Милик стрля с глава от близко, само че в ръцете на вратаря.

Последва нова офанзива на домакините, приключила с отдалечен изстрел на Кириакопулос, който обаче не затрудни Алекс Мерет.

В 57-ата минута Наполи изравни. Милик хитро пропусна за Алан на границата на пеналта, бразилецът се обърна, освободи си пространство и със мощен удар порази вратата за 1:1.

В 70-ата минута Сасуоло изравни и гредите в мача. Обианг се освободи в пеналта и шутира в напречната греда.

В 75-ата минута неаполитанците извършиха хитро един фаул, Кайехон бе изведен с прехвърлящ пас зад отбраната, само че ударът му от воле не бе прецизен.

Домакините имаха голям шанс на два три пъти в границите на по-малко от две минути. Първо в 78-ата минута Жиелински бе оставен непокрит в наказатеното поле и насочи удар, който се отби от напречната геда. След това топката попадна в Инсиние, чийто шут бе избит от бранител на голлинията. В идната офанзива на гостите Милик бе открит с центриране отдясно, само че от добра позиция с глава стреля около вратата.

В 80-ата минута Наполи означи втори гол посредством Кайехон, само че след ревизиране на обстановката с ВАР се оказа, че испанецът е бил в тънка засада.

Натискът на гостите продължи и в 89-ата минута Дрис Мертенс получи пас отляво и стреля към далечната греда, само че малко не му доближи да означи.

В 94-ата минута отдалечен удар на Жиелински бе избавен от вратаря. При последвалия корнер обаче Наполи най-сетне стигна до успеха, а това се случи откакто Педро Обианг не съумя да се намеси добре и си означи автогол в опит да попречи на Елиф Елмас да се разпише с глава от близко.

С този триумф Наполи събра актив от 24 точки и ще зимува на 8-ото място в класирането. Сасуоло остава на 13-ата позиция с 19 точки.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
Серия А 17 кръг, неделя 22 декември  Сасуоло 1:2краен резулат  Наполи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР