Наполи и Монца завършиха 0:0 в мач от 18-тия кръг

...
Наполи и Монца завършиха 0:0 в мач от 18-тия кръг
Коментари Харесай

Наполи не успя да победи Монца у дома

Наполи и Монца приключиха 0:0 в мач от 18-тия кръг на Серия А. “Партенопеите ” от самото начало бяха по-дейният тим и насочиха общо 25 удара, само че по този начин и не съумяха да преодолеят отличния вратар на гостите Микеле Ди Грегорио. Наполи, който игра без осъдените Виктор Осимен и Матео Политано, даже можеше да загуби мача, само че Матео Песина от Монца пропусна дузпа в 68-ата минута. Мачът бе много прочувствен и пъстър с картони, като и двамата треньори на тимовете Валтер Мадзари и Рафаеле Паладино бяха изгонени от основния арбитър.

Maчът стартира с домашен напън, като в 10-ата минута Алесио Дзербин центрира рисково, само че ударът на Джакомо Распадори не уцели вратата на гостите. Гостите пък имаха нелоша опция единствено две минути по-късно, когато шутът на Роберто Перейра рикошира в бранител на “партенопеите ” и за малко не влетя в мрежата на Алекс Мерет. Последваха няколко положителни обстановка пред Хвича Кварацхелия и Андре-Франк Замбо Ангиса, само че те не съумяха да се възползват. В 34-тата минута пък още веднъж Распадори, този път с глава, не съумя да насочи топката в очертанията на вратата, защитавана от Микеле Ди Грегорио.

Шест минути по-късно пристигна най-чистото състояние дотук в мача. Марио Руи центрира, а Замбо Ангиса засече рисково, само че Ди Грегорио съумя да избие, а при добавката Джовани Ди Лоренцо с мощен шут прати топката над вратата. В последната минута на първото полувреме Кварацхелия насочи извънредно рисков изстрел, минал на сантиметри от гредата на Монца.

Втората част също стартира с опция за неаполитанци, като Амир Рахмани стреля неопределено с глава след центриране от директен свободен удар. Гостите дадоха отговор с прецизен изстрел на Валентин Карбони в 55-ата минута, а в идната офанзива двойно подаване сред Кварацхелия и Распадори изведе грузинецът очи в очи с Ди Грегорио, само че стреля едва в ръцете му. Така пристигна 66-ата минута, когато Монца направи рискова контраофанзива, при която първо Самуеле Бириндели стреля рисково, само че шутът му бе отразен от Мерет. При добавката Андреа Колпани шутира в ръката на Марио Руи, а реферът Марко Ди Бело отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Матео Песина, който обаче извърши доста несериозно и Мерет улови топката и избави.

Няколко минути по-късно стражът на Наполи получи травма и бе сменен от младия Никита Контини.Наполи продължи с натиска си, само че мъчно стигаше до в действителност чисти положения. Мачът се изнерви, при което Кварацхелия и Уорън Бондо от гостите се сдърпаха и получиха жълти картони, а Валтер Мадзари небрежно бе изпъден от основния арбитър. Пет минути преди края на постоянното време още веднъж грузинският футболист на “партенопеите ” и Марио Руи пробваха изстрели, само че отново стражът на Монца бе на мястото си. В продължението на мача Джанлука Гаетано получи отлична опция, само че ударът му за кой ли път бе избавен. Междувременно червен картон получи и треньора на гостите Рафаеле Паладино, както и един от аварийните футболисти на отбора.

Така Наполи има единствено една победа в последните си пет мача и е на 7-а позиция. Монца също има единствено един триумф в последните си седем дуела мача, като заема 11-о място в класирането.

 
 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР