Наплив на отричащи климатичните промени крайнодесни депутати в Европейския парламент

...
Наплив на отричащи климатичните промени крайнодесни депутати в Европейския парламент
Коментари Харесай

Крайнодесните евродепутати могат да застрашат политиката на ЕС за климата

Наплив на отричащи климатичните промени крайнодесни депутати в Европейския парламент може да съставлява " токсична " опасност за политиката на Европейски Съюз в региона на климата след евроизборите. Такива терзания имат високопоставени сегашни евродепутати и учени, написа английското издание " Гардиън ".

Популистките партии се чака да вземат до една трета от местата в Европейския парламент след евроизборите, като крайнодясната италианска партия " Лига " на Матео Салвини евентуално ще бъде най-голямата обособена партия, а френската крайнодясна партия " Национален общ брой " на Марин льо Пен изпреварва " Република, напред! " на френския президент Еманюел Макрон в някои социологически изследвания.

Сътрудничеството сред раздразнителните крайнодесни сили надалеч не е обезпечено, само че тези, които са в центъра на съюза, който Салвини се пробва да сътвори с Льо Пен, унгарския министър председател Виктор Орбан и полската партия " Право и правдивост " на Ярослав Качински, преглеждат дейностите за климатичните промени като евентуална преграда пред икономическия напредък, задвижван от изкопаемите горива.

Докато се задават основни решения по отношение на задачите на Европейския съюз за излъчванията, нарастват опасенията, че крайнодесните могат да блокират или разводнят дейностите на Европейски Съюз в региона на климата.

Александър Кариус, който е шеф на мозъчния концерн Adelphi, чието седалище е в Берлин, разяснява: " Климатичната политика ще бъде новото полесражение сред демократичния център и десните популисти, атакуващи институции и поставящи под въпрос научната основа на вземането на решения. Предизвикателството пред демократичните партии ще бъде да намерят отговор на това. "

Говорителят на английската Лейбъристка партия в Европейския парламент Себ Данс акцентира: " Те (популистите) ще се опитат да бъдат разрушители и саботьори. Ако завоюват задоволително места в Европарламента, опасението ми е, че ще работят като магнит, премествайки политическия център надясно. "

Един мощен популистки избор би могъл също да " докара до неприятни кандидатури от страните членки за постове в Европейската комисия ", добави той и уточни: " Тази композиция може да е много токсична. "

По-голям брой евродепутати популисти биха спечелили по-голяма видимост и достъп до запаси. Те също по този начин биха имали повече въздействие в борбите за избиране на представители в Европейската комисия, членове на комисии към Народното събрание, докладчици и законодателни промени.

" Тонът в полемиките ще се промени ", предизвести Кариус, допълвайки: " Политиката на Европейски Съюз в региона на климата и дебатът за равнището на упоритост на ограниченията в идващия Европейски парламент ще бъдат доста понижени. "

Проучване на Adelphi през февруари откри, че популистки групи са употребявали предизборната акция, с цел да засилят говоренето за несъгласието измежду учените във връзка с климатичните промени, суверенитета, икономическите загуби и многостранния световен хайлайф, с цел да се опълчват на Парижкото съглашение за климата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР