Напитка от куркума, кoято е по-добра от всички противовъзпалителни хапчета!

...
Напитка от куркума, кoято е по-добра от всички противовъзпалителни хапчета!
Коментари Харесай

Напитка от куркума, която ще възстанови здравето ви и имунитета

Напитка от куркума, кoято е по-добра от всички противовъзпалителни хапчета!

Чували ли сте за напитката “златно мляко ”? Тази напитка закупи огромна известност през последните няколко години и това не е инцидентно. Някои хора желаят да се насладят на топла чаша “златно мляко ” в края на деня, до момента в който други се любуват на тази напитка заран като чудесна опция на кафето.

За тези, които не са осведомени с тази напитка, би трябвало да се означи, че това въобще не е мляко. Тази напитка се състои от кокосово мляко и куркума като основна съставна част. Някои разновидности не изискват даже кокосово масло.

Куркумата от дълго време се употребява и цени поради лечебните си свойства, само че към момента рядко се употребява. Златното мляко е най-хубавият метод да измененията това.

Куркумата предлага безчет изгоди и това е една от аргументите хората в Индия да я назовават „ фалшификация на живота “. И аюрведичната, и китайската медицина употребяват тази златна фалшификация за лекуване на кожни проблеми, мускулни напрежения, болки в ставите, рани, чернодробни и респираторни болести.

Ползите от куркумата са добре документирани и е потвърдено, че куркуминът, нейната биологично дейна съставна част, укрепва здравето и предотвратява разнообразни болести. Всъщност той съдържа повече от 150 лечебни интензивности като мощни противоракови, антимикробни и противовъзпалителни свойства.

Установено е, че куркуминът работи на няколко равнища и има необятни механизми на деяние, което изяснява за какво той работи като такова мощно лекарство. Куркуминът е в положение да модулира повече от 160 разнообразни физиологични пътища, прави клетъчните мембрани по-подредени, модулира повече от 700 гена.

Златното мляко е извънредно питателна и здравословна напитка, която предлага доста изгоди за здравето. Между тях:

Предотвратява увреждането на черния дробПредпазва от фиброза и белодробна токсичностСтимулира секрецията на жлъчкаУскорява зарастването на раниИнхибира растежа на тумораПредпазва от катарактаПотиска признаците на диабет вид IIПотиска признаците на ревматоиден артритИнхибира тромбозатаПотиска признаците на множествената склерозаПотиска признаците на Алцхаймер

Комбинацията от куркума с пикантни храни и питиета с черен пипер усилва бионаличността на куркумина (усвояването) с 2000%.

Рецепта за напитка от куркума
Съставки за подготвяне на паста:
½ чаша филтрирана вода
¼ чаша куркума на прахуляк
щипка надробен черен пипер

Приготвяне:
Смесете съставките в дребна тенджера, сложете на междинен огън и разбърквайте сместа, до момента в който се трансформира в гъста паста. Оставете да изстине и съхранявайте в хладилника.

Съставки за подготвяне на златно мляко:
1 чаша кокосово или бадемово мляко
¼ чаена лъжичка паста от куркума
1 чаена лъжичка кокосово масло
мед на усет

Вижте още: Разтвор против тревата по градинските пътеки. Ефективно решение

Приготвяне:
Смесете всички съставки, като се изключи меда. Варете на междинен огън, като бъркате непрестанно, не оставяйте сместа да заври.

Добавете мед на усет.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР