Наперна пръчка, принадлежаща на герой от Great Escape от WW2,

...
Наперна пръчка, принадлежаща на герой от Great Escape от WW2,
Коментари Харесай

Спомен от Втората световна война на героя от Great Escape, открит в шкаф за проветряване, след като водопроводчик е бил извикан да поправи бойлера

Наперна пръчка, принадлежаща на воин от Great Escape от WW2, е открита в долап за вентилация - откакто водопроводчик е бил извикан да поправи повреден бойлер.

Споменът от времето на войната е бил благосъстоятелност на Марсел Зилесен, който е оказал помощ за организирането на бягството на 76 мъже от лагера за военнопленници Stalag Luft III през 1944 година Намерен е от водопроводчик в задната част на вентилационен долап, където е лежал неоткрит най-малко 20 години в парцел в Тикнал, Дарбишир.

Сега се чака частта от военните сувенири да се продаде за стотици лири, само че може да донесе доста повече, когато бъде продадена на 15 май. Експертите споделиха, че са били сюрпризирани да създадат откритието, защото светът означи 80-ата годишнина от Голямото бягство - най-известното бягство от пандиза на всички времена. Смелият водач на RAF Zillessen, последният човек в опашката в тунела, въодушеви един от героите във кино лентата The Great Escape от 1963 година и беше изигран от Джеймс Гарнър.

Като владеещ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР