Напълно са отстранени всички аварии по електроразпределителната мрежа в Западна

...
Напълно са отстранени всички аварии по електроразпределителната мрежа в Западна
Коментари Харесай

Токът е пуснат навсякъде в Западна България

Напълно са отстранени всички повреди по електроразпределителната мрежа в Западна България , зародили в резултат на снеговалежа и бурния вятър, оповестиха от " Електрохолд " - България. Информацията е предадена от ЕРМ Запад и на Министерството на енергетиката

1700 чиновници на ЕРМ Запад и групата " Електрохолд " са работили непрекъснато за възобновяване на електрозахранването макар в тежките зимни условия - ниски температури, мощен вятър и обледявания, при непочистени пътища и на труднодостъпни или даже непроходими терени.
 ЕРП Север: Всяко подадено искане за обезщетение се преглежда самостоятелно
ЕРП Север: Всяко подадено искане за обезщетение се преглежда самостоятелно

Дружеството показва, че повредите са резултат от условия отвън контрола му

" На доста места пътищата бяха затворени или блокирани от паднали клони и дървета. Повредените уреди неведнъж се намираха в планински и труднодостъпни местности, отвън обитаемоте места. Въпреки трудностите успяхме да възстановим още в първите часове електрозахранването на съвсем половината клиенти, които бяха останали без ток ", показва изпълнителният шеф на ЕРМ Запад Георги Миков .
 Снимка 644288
Източник:

През уикенда са останали без електрозахранване към 500 000 клиенти на сдружението в цяла Западна България. Тежкият сняг, мощният вятър и падналите дървета и клони са счупили близо 100 стълба , 60 от които са за мрежа със приблизително напрежение 20 kV, която зарежда огромен брой трансформаторни постове и консуматори. Имало е и стотици счупени изолатори, усукани конзоли и голям брой скъсани проводници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР