Напълно рехабилитиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на

...
Напълно рехабилитиран е почти 5-километровият участък от източната дъга на
Коментари Харесай

Започва ремонтът между с. Казичене и магистрала Тракия

Напълно рехабилитиран е съвсем 5-километровият сектор от източната дъга на Софийския околовръстен път сред с. Казичене и Ботевградско шосе. Над 20 хиляди автомобила непрекъснато минават по него, като трасето е най-натовареното от тежкотоварния трафик у нас. Между асфалтовите пластове са положени 93 000 кв. м геомрежа, която е най-съвременната и новаторска технология, с цел да го създадем допустимо най-устойчив, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Това разяснява през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков след направената дружно с министър-председателя Бойко Борисов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Дончо Атанасов инспекция на изпълнените строително-монтажни работи.
При рехабилитацията на трасето са положени съвсем 37 хиляди тона асфалтобетон, инсталирани са съвсем 9 км мантинели и е положена маркировка, стана ясно от думите на министъра.
Участъкът е обезопасен с камера. Предвижда се слагането на още едно оборудване наоколо до Ботевградско шосе. Монтирането на спомагателни камери зависи от опциите на Столична дирекция на вътрешните работи. Очаква се такива да бъдат купени през месец декември, които ще бъдат сложени и на други сектори, изясни министър Нанков.
От понеделник стартира ремонтът и на платното от с. Казичене към автомагистрала „ Тракия “. След това, с цел да се приключи източната дъга на околовръстния път, ще се ремонтира и платното за насрещно придвижване от Автомагистрала „ Тракия “ към с. Казичене, осведоми още Николай Нанков. Очаква се, при подобаващи условия, ремонтът на сектора да завърши през тази година. В противоположен случай той ще бъде завършен напролет на идната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР