Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген

...
Напълно реалистично е страната ни да бъде приета в Шенген
Коментари Харесай

Цветанов: Възможно е да бъдем приети в Шенген по въздух още от пролетта

Напълно реалистично е страната ни да бъде призната в Шенген по въздух още от пролетта, заяви пред публицисти в Народното събрание заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен вътрешен министър Цветан Цветанов. Това значи, че паспортните инспекции по летищата за българи ще се отстранен, а пасажерите от и за София към този момент няма да минават граничен надзор:

" Разговори, които се водят на най-високо политическо равнище - както от премиера, по този начин също и от мен, и от други сътрудници, които вземат участие в сходни политически срещи, както в комисията, по този начин също в Европейския парламент, в Европейската комисия и на двустранна основа с държавите-членки. Смятам, че към този момент има доста по-големи очаквания България да се причисли към Шенгенското пространство на първа стъпка въздух вероятно и вода, и на по-късен стадий сухопътна граница. Убеден съм, че в края на сегашната комисия това нещо може да бъде реалност ", сподели Цветанов.

Цветанов разяснява и поръчката на основния прокурор Сотир Цацаров да направи инспекция по сигнал на фен, че финансовият министър Владислав Горанов живее в първокласен апартамент, възложен му безплатно от предприемач. Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов акцентира, че е законна и естествена процедура всеки постъпил сигнал против обществена персона да бъде проверяван, с цел да се удостовери или отхвърли: 

" Аз знам, че сходни инспекции са наложителни, в случай че има постъпила информация. Защото с цел да няма спекулации, с цел да няма внушения, би трябвало да има обективност и би трябвало способените институции да си свършат своята работа и когато те излязат с данни, тогава към този момент можем да разясняваме в едната или в другата посока. Аз като заместник-председател на ГЕРБ и  като ръководител на парламентарната група беседвам с сътрудниците, само че не ги запитвам в персоналните им моменти какво вършат, с кого си лягат и къде живеят “, добави още Цветанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР