Напълно реалистично е България и Румъния да бъдат приети в

...
Напълно реалистично е България и Румъния да бъдат приети в
Коментари Харесай

Денков: Реалистично е България и Румъния да станат членове на Шенген до края на годината


Напълно реалистично е България и Румъния да бъдат признати в Шенген до края на тази година. Двете страни са изпълнили всички критерии за участие. Те имат намерение дружно да доведат до сполучлив край този развой, като убедят всички свои европейски сътрудници, че за самата Европа е добре двете страни да са в Шенген.

Това стана ясно след срещата сред българския министър председател акад. Николай Денков и румънския му сътрудник Йон-Марчел Чолаку в Букурещ. Те обявиха ясно желанието си с общи старания да продължат дейния разговор, както на политическо, по този начин и на експертно ниво, с тези страни, които към момента имат някакви запаси. „ Това, за което и румънското управление, и нашето държавно управление поставят старания, е да изпълнят безусловно всички сложени условия - дали към законодателството, дали към защитата на границите, с цел да сме сигурни, че всяка рецензия оттук насетне ще бъде неоснователна “, сподели министър председателят акад. Денков. За задачата са направени съответни проекти за деяние сред министерствата на вътрешните работи на България и на Румъния, разисква се също провеждането на ефикасна информационна акция във връзка с Австрия и Нидерландия.

България работи интензивно по тематиките, които слагат двете партньорски страни. В момента в Народното събрание е законодателната стратегия, върху чието осъществяване подчертава Нидерландия. По отношение на мигрантския напън, от който се интересува повече Австрия, страната ни развива нов метод във взаимоотношение с Европол, Фронтекс, Румъния и други страни от района. Обсъжда се разширение на съдействието и с Турция в тази посока. Целта е да бъдат разрушени мрежите на проведената престъпност, която реализира незаконния трафик на мигранти. Очакват се основни резултати в границите на месеци. Фактът, че в България биват залавяни незаконни мигранти, е индикативен за систематичните старания на страната ни за справяне с този проблем, акцентира министър-председателят.

По мотив концепцията България и Румъния да отворят границата между тях, в случай че не бъдат признати в Шенген, акад. Денков беше безапелационен, че нашата страна не преглежда „ други възможности на Шенген “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР