Напълно разбирам съдебните лекари от Стара Загора, които си направиха

...
Напълно разбирам съдебните лекари от Стара Загора, които си направиха
Коментари Харесай

Адвокатка защити съдебните лекари от Стара Загора за отказа да работят по случая с Дебора

Напълно разбирам правосъдните лекари от Стара Загора, които си направиха отказ за осъществяването на нова здравна експертиза на 18-годишната Дебора, тъй като те бяха подложени на напън и станаха обект на директни закани, това съобщи по Нова телевизия експертът по здравно право Мария Петрова. Като акцентира дълбокото си състрадание към жертвите на принуждение, тя съобщи, че специалистите са били подложени на мощен напън и лаишки тълкования на обстоятелствата по случая.

Според Петрова има изкривена интерпретация на информацията на бруталното посягане, осъществено с макетен нож. Срещу лекаря, който е издал първичната експертиза, имаше закани за него и за детето му, акцентира юристката.

Тя съобщи също, че за дни са се появили “знайни и незнайни специалисти ”, които без никакво познаване на обстоятелствата и законите внезапно са почнали да дават кое какъв брой тежка телесна щета е.



Мария Петрова разяснява също, че у нас няма медицински стандарт за осъществяването на експертизи, което е спомагателен проблем. На въпрос на водещата Мира Иванова, за какво правосъдният доктор не е изиска спомагателна помощ за експертизата, тя отговори, че той въобще няма такова обвързване. Адвокат Петрова разяснява също и ролята на движимостите лица, назначавани от съда. Според нея те са се трансформирали в “сивите кардинали ” на правосъдните процеси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР