Напълно постижимо било според социалният министър Деница Сачева минималната заплата

...
Напълно постижимо било според социалният министър Деница Сачева минималната заплата
Коментари Харесай

Предизборно: Сачева вижда като напълно постижима минимална заплата от 1230 лв.

Напълно постижимо било съгласно общественият министър Деница Сачева минималната заплата да доближи 1230 лв., а междинната 2460 лв. до 2025 година Вероятно това е залегнало и в предизборната стратегия на партията на ръководещите, която обаче към момента не е ясна. Казано с други думи - обещанията започнаха.
Предложението за по-висока минимална работна заплата е на КНСБ.

А другояче - пред Нова телевизия Сачева уточни още един път, че пандемията е извадила на изсветлила огромна част бизнесите в сивия бранш. Кризата била лакмус за тези практики, счита още общественият министър.

“Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиха доста по-големи обезщетения. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лева на месец, тъй като обезпечават чиновниците си на високи заплати”, уточни Сачева.

Социалният министър разяснява и отварянето на заведенията за хранене от 1 март. Категорично заричане за това бе обещано още веднъж преди няколко дни.

“Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно понижение на броя на инфектираните през днешния ден, по отношение на през вчерашния ден. Данните ще не престават да бъдат динамични. Тази тематика е извънредно сложна заради обстоятелството, че би трябвало да се откри правилният баланс, само че считам, че в случай че заведенията за хранене се отворят със съответните ограничавания, няма да има проблем”, уточни още Сачева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР