Напълно подкрепям позицията на министър Ангелов, че болници, които отказват

...
Напълно подкрепям позицията на министър Ангелов, че болници, които отказват
Коментари Харесай

Фандъкова: Не може пациент, за който лекар е преценил, че се нуждае от болнично лечение, да бъде връщан от лекари

" Напълно поддържам позицията на министър Ангелов, че лечебни заведения, които отхвърлят да разкрият кревати за КОВИД, не би трябвало да получават финансиране от Здравната каса ". Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

" Днес цената на триумфа ни се мери със съпричастност, отговорност и дълг, от всеки, включително и притежателите, и шефовете на лечебни заведения ", сподели още тя.

Според кметът на София излъченият репортаж по националната телевизия демонстрира проблем, който " системата “ би трябвало да реши.

" Не може пациент, за който доктор е решил, че се нуждае от болнично лекуване, да бъде връщан от лекари. Не може да се търси документ на хартия, в случай, че болничното заведение има електронен достъп. Поискала съм пояснения от шефа на болничното заведение доктор Аркадий Иванов и упорствам организация " Медицински одит “ да извърши инспекция. Директорите на лечебни заведения носят отговорността за това да има явен протокол за работа ", написа във фейсбук кметът на София.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР