Напълно очаквано до изтичането на крайния срок за подаване на

...
Напълно очаквано до изтичането на крайния срок за подаване на
Коментари Харесай

Офертата за ремонта на локомотивите очаквано е само една. 14 дни ще търсят втора за легитимност

Напълно предстоящо до приключването на крайния период за подаване на оферти за присъединяване в скандалния търг за ремонт на локомотиви, при който главната част от активността (над 80%) ще бъде свършена от БДЖ, а фактури за 4 милиона лв. ще бъдат платени на частна компания, в БДЖ бе получена една-единствена оферта.

От жп компанията отхвърлиха да разгласят чия е тя, само че от " Експрес Сервиз ", Русе, която е една от двете компании с цялостен лиценз за ремонт на локомотиви обявиха пред OFFNews, че не са подавали документи, защото считат процедурата за нагласена.

Другата компания, която има нужните разрешителни, е " Жп Тракция ", чийто притежател Николай Кръстев е някогашен сътрудник на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация " Железопътна администрация " Веселин Василев. Преди единият да стане върховен държавен служител, а другият - предприемач, те са се трудили в сдружение на предприемача Васил Божков. Лицензът на " Жп Тракция " е публикуван точно от Василев. 

" Жп Тракция " употребява хранилище на БДЖ в столицата, а съгласно клаузите на публичната поръчка техническите прегледи на локомотивите би трябвало да се правят в границите на 8 работни часа. Това на процедура прави невероятно за русенци да вземат участие за сладкия контракт.

В опит да се избегне разрастването на абсурда, за който OFFNews разгласява свое следствие, а транспортният министър Ивайло Московски разпореди инспекция, БДЖ соломоновски реши да удължи периода за подаване на предложения, базирайки се на член 100, ал.12, т.1 от Закона за публичните поръчки, който позволява такава опция, в случай че няма предложения или има единствено една.

Новият период за подаване на оферти е до 3 април, а до тогава ще бъдат положени старания за намиране даже и на официална опция, която да легитимира избора на тръжната комисия.

Според осведомени е реалистично да бъде уговорено присъединяване на цех от Румъния, тъй че процедурата да наподобява конкурентна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР