Напълно HR-V е поредното попълнение в хибридната e:HEV гама на

...
Напълно HR-V е поредното попълнение в хибридната e:HEV гама на
Коментари Харесай

Самозареждащият се Honda HR-V

Напълно HR-V е следващото попълнение в хибридната e:HEV гама на Honda, наред с показаните през 2020 година последващи генерации на CR-V и Jazz.

Системата e:HEV се състои от два компактни, само че мощни електромотора, съчетани с бензинов 1,5-литров мотор DOHC i-VTEC по цикъл на Аткинсън, литиевойонна батерия и новаторска трансмисия с закрепена предавка, обвързвана с блок за ръководство на зареждането (PCU). Технологията е плод на 20-годишния опит с хибридното задвижване, който Honda натрупа както в пътните коли, по този начин и във Формула 1. За HR-V, мощността на е:HEV е увеличена до 131 к.с. и 253 Нм въртящ миг против 109 к.с. при Jazz.

Автомобилът отделя нездравословни излъчвания от CO2 от 122 г/км (WLTP) и изразходва 5,4 л /100 км (WLTP) в смесен цикъл и форсира от място до 100 км/ч за 10,6 сек.

Оптимизирани режими на ръководство

Системата e:HEV се отличава от всички останали сходни по неусетния метод, по който се сменят трите режима на ръководство. Интелигентният захранващ блок (IPU) автоматизирано и непрестанно превключва цикъла на придвижване сред електрическо задвижване, хибридно или такова на мотор с вътрешно горене съгласно характерната пътна обстановка.

При шофиране с непрекъснато висока скорост системата оперира с бензиновия мотор, защото в този случай той предлага оптималното съответствие сред изгодност и динамичност. При нужда от по-високо ускоряване в случаите на изпреварване настоящият режим е хибридният. Допълнително в този случай моторът с вътрешно горене зарежда и батерията.

Спортният режим може да бъде задействан от селектора. При този избор резултатът е още по-бърза реакция при подаването на гориво, до момента в който при икономичния ‘Econ’ климатичната система се настройва за най-благоприятен разход на сила. В позиция ‘Normal’ автомобилът е с най-хубав баланс сред „ двата свята “ водачът има опция да превключва през всички работни режими.

Реакция като при електрически автомобил

За увеличено чувство вид „ електрически автомобил “ водачът би трябвало да сложи в позиция В селектора на трансмисията, при което е разполагаем избор за разнообразни равнища на възобновяване на силата при понижаване или прекъсване. Нивото на рекуперацията ѝ може да бъде в допълнение увеличено, когато лостът е в обичайна позиция D и водачът употребява бутоните за надзор на забавянето, ситуирани зад кормилото.

Преминаването сред другите режими на ръководство, в това число и стартирането на мотора с вътрешно горене в ролята на генератор за електрическа енергия става доста по-неусетно. Трансмисията с закрепена предавка изразходва по-малко сила за разлика от стандартна система с планетарна предавателна кутия, при която се получава високо равнище на търкане.

Най-важното е, че тази разработка на Honda натрупва повече време за електрически пробег при придвижване в градовете по отношение на конкурентните хибриди, предлагани на пазара сега.

Шофиране без отмалялост и вълшебен седалки

Чувството за връзка с външния свят стартира още от отличния преглед напред, а прозорците са завършени по този начин, че да се вкара повече естествена светлина в интериора. Стабилизираните седалки на Honda от последващо потомство са със структурна поддръжка на възглавниците, заменила досегашните типичен пружини. Тази настройка обезпечава шофиране без отмалялост при дълги пътувания. Контролните уреди са ситуирани допустимо най-удобно в зоната зрителното поле на водача.
При сходни размери с тези на предходното потомство новият HR-V се отличава с повече пространство за краката и раменете. Платформата разрешава и в новата генерация на HR-V да се резервира извънредно практичната система „ вълшебен седалки “ на Honda, предлагащи богато многообразие от конфигурации съгласно нуждата. Долната им част може да бъде вдигана като при столчетата в киносалон по настрана за всяка от тях, а облегалките им – да бъдат свалени до приемането на товарно пространство с еднакъв под.

Вентилационна система като морски бриз

Най-впечатляващата специфичност е неповторимата система за разпространяване на въздуха. С L-образните си вентилационни отвори, ситуирани в горните ъгли на бордовото табло, тя е концептуално нов метод в региона на климатизацията. По този метод е обезпечено чувството за освежителен лъх на съвсем същински бриз за всички пасажери и водача.

От сензорния циферблат е допустимо превключване сред два режима. При първия въздушната бликам се насочва през естествения вентилационен отвор, като системата генерира лъх, сходен на същински бриз. Вторият задейства системата за разпространяване на въздуха и тя дискретно насочва лекия бриз към страничните прозорци, а полъхът просто леко „ гали “ бузите на предните пасажери. Въздушният поток минава и към тавана, като основава леко завихряне, което не духа непосредствено към пасажерите. През лятото образувалият се като възглавница към предните и задните седалки въздушен пласт блокира топлината от нагорещените извън стъкла. На същия принцип той изолира и студа през зимата. Седалките от втория ред също са с добра вентилация с помощта на отворите в задната подпора.

Място за доста багаж

С помощта на умното разположение на частите от хибридната система и патентованата от Honda технология „ вълшебен седалки “ е изпълним еднакъв багажен под, а ниският предел за по-лесно товарене не е за сметка на въодушевената от спортните купета линия на покрива. В автомобила можем да вкараме и бордове за сърф, както и два планински велосипеда с демонтирани предни колела. Налично е и в допълнение пространство под дъното на багажника.

Високотехнологична съгласуваност

Лесният за приложимост 9-инчов сензорен интерфейс е планиран, с цел да сведе до най-малко разсейването на водача, операционното време, което лишава боравенето с на най-често употребяваните контролни уреди е понижено на половина по отношение на предходното потомство на модела. Всичко е станало още по-безопасно и ергономично. Интерфейсът на системата е в привичния жанр на смарт телефоните със скролване през страници и описи. Дисплеят може да бъде конфигуриран с лични настройки.

Богат пакет за сигурност Honda SENSING
Стандартно в цялата гама на HR-V са налични със система за автоматизирано превключване сред къси и дълги светлини и информация за мъртвата зона на видимостта. При по-високо оборудваната версия Advance към пакета е прибавен и следенето на страничния трафик, а при равнище Advance Style към този момент откриваме и спомагателни LED фарове, включващи се в завой.
Основна роля в системата играе широкоъгълната камера с висока резолюция, заместила мултифункционалната с сензори и датчици от предходното потомство на HR-V. Показателите на монокулярната камера също са усъвършенствани по отношение на неотдавна въведената с настоящото потомство на Jazz. Тя разпознава още по-прецизно, тъй като в нея е употребена технологията AI (изкуствен интелект). Примерно спирачната система за попречване на ПТП към този момент е способна да открие съществуването и на мотоциклет пред автомобила.

Както и всички нови модели на марката, идващото потомство на HR-V е обзаведено с набора от усъвършенствани системи и асистенти за дейна сигурност, обединени под името Honda SENSING.

Пасивна сигурност в новия HR-V
Каросерията на всяко HR-V е построена на основата на създадената от Honda технология ACE™ (Advanced Compatibility Engineering™), която обезпечава оптималната отбрана на пасажерите в купето при удар.
Състои се от мрежа от структурно свързани детайли, които разпръскват силата от удара в предната част на автомобила, намалявайки освен излъчените към пасажерите в купето сили, само че и резултата от конфликта върху другата кола.
За предотвратяване на пешеходците Honda приспособява клиренса под капака и успеваемостта му във връзка с „ усвояване “ на силата на удара, както и разпределянето на силите, настоящи върху бронята при конфликт.
Пасажерите на борда на HR-V ще бъдат защитени от многочислени въздушни възглавници, предните седалки са със отбрана против камшичен удар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР