Напълно готови сме за европредседателството – целта ни е България

...
Напълно готови сме за европредседателството – целта ни е България
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: Напълно готови сме за европредседателството



Напълно подготвени сме за европредседателството – задачата ни е България да бъде посредник, основател и балансьор. Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова в предаването „ Неделя 150 “ по БНР.

„ Напълно подготвени сме и то освен с организационно-логистичната част, доста е значимо, че сме подготвени с политическите задължения и е доста значимо да кажем, че сме подготвени с експертно-аналитичната част. Тя е доста значителен детайл от подготовката, която организирахме “, добави тя.

„ Поемайки председателството на Съвета, ние поемаме и 300 спомагателни органи на Съвета, комисии, разнообразни групи, които председателстваме във всички сфери и области в секторните политики, които имаме в общоевропейски подтекст и дневен ред “, сподели Павлова.

По думите България би трябвало да е посредник, основател и балансьор през 6-те месеца на председателство. „ Това е огромното предизвикателство. Това е значима цел, с която би трябвало да успеем “, сподели министър Павлова.

Тя добави, че България си е сложила амбициозната цел да зададе дневния ред. „ Тук мога да кажа, че първият триумф към този момент е реалност. Успяхме с напъните на министър-председателя Бойко Борисов, на целия екип на Министерски съвет и на нашите народни представители да защитим тематиката за Западните балкани и включването на европейската вероятност за тях високо в общоевропейски дневен ред “, съобщи още Павлова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР