Напълно е възможно между Никулден и Коледа управляващите да ни

...
Напълно е възможно между Никулден и Коледа управляващите да ни
Коментари Харесай

Петър Витанов: Възможно е да осъмнем с нов национален празник

Напълно е допустимо сред Никулден и Коледа ръководещите да ни сервират поредна порция промени в Конституцията и да осъмнем с нов народен празник, макар недоволството и нежеланието на 75% от българските жители. Подписката за осъществяване на референдум за Трети март продължава в цялата страна и съм уверен, че ще достигнем нужния брой подписи в период. Това съобщи пред БНР евродепутатът Петър Витанов, който е и ръководител на Инициативния комитет за осъществяване на референдум за Трети март.

„ В миналите два месеца срещнахме много обструкции, в това число на административно равнище - имаше общински изборни комисии, които в прорез със закона забраняваха да се събират подписи по време на акцията. Въпреки това намерихме стотици съидейници, локални общности, които се ангажираха с идеята – демократични, консервативни, леви, патриотични, даже и десни, които демонстрираха, че може да има една обща надпартийна, национална идея “, сподели още Петър Витанов.

Витанов разяснява и резултатите от изборите в Нидерландия, които бяха извоювани от крайнодясната Партия на свободата, ръководена от Герт Вилдерс.

„ Като ляв човек, считам, че когато печели една радикална, бих споделил ксенофобска, групировка, би трябвало да си зададем някои въпроси. Проблемът може би не е единствено в Герт Вилдерс, нито в неговата партия. Очевидно има някакво разкъсване на връзката сред проблемите на обществото и това, което приказват политическите елити. В България хората санкционират политиците, като не гласоподават, в Нидерландия - като гласоподават – изборната интензивност там гони 80 %. Големият въпрос пред всички политици е по какъв начин да се приспособяват към същинските публични проблеми, тъй като явно те са разнообразни “, разяснява социалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР