Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на

...
Нападките срещу мен и БСП по случая с приватизацията на
Коментари Харесай

Нинова: Като чу, че искам да говорим за групировки, Борисов изчезна като торпедо

Нападките против мен и Българска социалистическа партия по случая с приватизацията на „ Техноимпекс” са само политическа офанзива, целяща смачкване на опозицията. Това разяснява Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя уточни, че органите, които би трябвало да кажат има ли закононарушение или не, са прокуратурата и съда, а преди ден основният прокурор в направил оценката, че в този момент или се желае правдивост, или политическа кавга.

Миналата година ДАНС, по искане на премира Борисов, се занимава с „ Техноимпекс”, незабавно след избирането ми за ръководител на партията. И те споделят, че няма закононарушение, няма неизгодна договорка и няма ощетяване на страната, изясни Нинова.

По думите й Борисов употребява ДАНС и макар, че „ истината е ясна” той „ пуска шайкаджиите да лъжат и манипулират и да разнасят документи”.

Председателят на Българска социалистическа партия уточни още, че стилът на водача на ГЕРБ е да почисти опозицията и да се смаже конкурент, който подлага на критика.

Самата Нинова научила през вчерашния ден, че е проверявана и не е била викана за пояснения.

„ Мислете ли, че ще седна да давам отговор на Десислава Атанасова. Слагам край. Краят е следния – всичко, което има да споделя и демонстрира, да го носи там, където се вземат решение нещата – в прокуратурата и съда. Там да го носи и ще се забележим там като ме призоват. Знам, че това им е задачата – да омаскарят опозицията”, съобщи тя.

"Кои са Десислава Атанасова, Тома Биков и Антон Тодоров, че да им слизам на равнището? Тома Биков сподели, че фантазията в живота му е да види Борисов в съда. Има вътрешни престижи в ГЕРБ, които мълчат. Къде им е водачът? Когато чу, че желая да приказваме за групировки, изчезна като торпедо ", сподели Нинова.

По мотив 70-те хиляди $, платени за приватизацията Нинов съобщи, че ги е платило сдружението „ Техноимпекс 98”, а не физически лица. За пълномощните от Зимбабве тя изясни, че хора, които са били чиновници са желали да вземат участие в приватизацията и не са можели да бъдат в България по това време.

Лидерът на левицата се разгласи за обща тактика и загърбване на разликите по тематика опазване на здравето и взимане на бързи и съответни решения. „ Ние предложихме краткосрочни ограничения – краткотрайна възбрана за лицензиране на нови лечебни заведения, тъй като до момента в който прокуратурата ревизира всичките данни за частните лечебни заведения ще минат години и казусът ще се мултиплицира. Втора мярка – да пререгистрираме лечебните заведения. Да променим Наказателен кодекс и да впишем реекспорта на медикаменти, както и да се преизчислят пътеките”, изясни тя.

По тематиката с вота на съмнение към властта Нинова изясни, че предстоят още против с Движение за права и свободи и няма оттегляне. За нея най-подходящото време за това е януари 2018 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР