Нападения на руски дронове в Южна Украйна през нощта са

...
Нападения на руски дронове в Южна Украйна през нощта са
Коментари Харесай

Руски дронове поразиха енергийна инфраструктура в Южна Украйна

Н ападения на съветски дронове в Южна Украйна през нощта са предизвикали пожар в енергиен обект в Днепропетровск и са развалили сериозна инфраструктура в Херсон, обявиха украинските управляващи, представени от Ройтерс.

Украинските сили са свалили 16 от 17-те безпилотни самолета и една управляема ракета Х-59, които Русия е употребила за офанзивата против Днепропетровск, се споделя в изказване на украинските въоръжени сили в информационното приложение " Телеграм ".

Отломки от дронове са предизвикали пожар в енергийно оборудване, спешните служби не престават да работят на място, обявиха военните.

Не се оповестява за жертви.

Според регионалния шеф на Херсонска област Олександър Прокудин при нощната офанзива са нанесени вреди и на обект от жизненоважната инфраструктура и на седем частни жилища в Херсонска област, като не се оповестява за жертви.

От края на март насам Русия извърши няколко огромни офанзиви против украинската енергийна инфраструктура, като нанесе обилни вреди на украинската енергийна система и провокира спирания на електрозахранването в някои райони, напомня Ройтерс.

Междувременно кметът на Киев Виталий Кличко изиска незабавно спомагателни оръжейни доставки от съдружниците на Украйна, с цел да отблъсне засилващите се съветски офанзиви против страната, заяви ДПА.

„ Това е война на запаси, по тази причина и се нуждаем от поддръжката на нашите сътрудници “, съобщи Кличко нощес в ефира на немския ефирен канал Цет Де Еф. Той добави, че Украйна незабавно се нуждае от системи за противовъздушна защита.

„ Нямаме задоволително системи за Противовъздушна отбрана. Руснаците ни нападат всеки ден и унищожават инфраструктурата. Това не е война, това е тероризъм. Руският президент Владимир Путин стартира да изгаря страната, тъй че хората да не могат повече да живеят в нея, тъй като животът е неосъществим без електричество и вода “, съобщи столичният кмет.

Същевременно той акцентира, че Украйна се бие за своите съдружници.

„ Ние пазиме всеки един от вас “, съобщи Кличко и добави, че единствено в Киев, където са съсредоточени повече системи за Противовъздушна отбрана, в сравнение с в цялата останала част от страната, повече от 800 здания са били разрушени и повече от 200 цивилни са починали.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски прикани за в допълнение западно въоръжение за отбиване на съветските въздушни удари.

Кличко съобщи, че понастоящем не вижда никакви шансове за договаряния сред Украйна и Русия. Според него Русия се пробва „ посредством проявление на мускули “ да накара страната му да седне на преговорната маса и да направи отстъпки.

*Във видеото вижте: 

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР