Нападението срещу посланика на Русия във Варшава по време на

...
Нападението срещу посланика на Русия във Варшава по време на
Коментари Харесай

Захарова: Атаката срещу посланика ни във Варшава доказва курса на Запада към прераждане на фашизма

Нападението против посланика на Русия във Варшава по време на гала по полагане на венец на гробището на руските воини потвърждава, че на Запад е заложен курс към прераждане на фашизма. Това написа в своя Telegram-канал представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Поклонниците на неонацизма за следващ път демонстрираха своето същинско кърваво лице. Премахването на монументи на героите от Втората международна, опозоряване на гробове, а в този момент и атентат против гала по полагане на венци този свят за всеки редовен човек ден потвърждава така и така очевидното - на Запад е заложен курс към прераждане на фашизма ", написа Захарова.

Тя акцентира, че опитите да бъдат сплашени руснаците няма да доведат до средата.

" Би трябвало на европейците да им е ужасно да се погледнат в огледалото ", разяснява още Захарова.

Както към този момент бе обявено, по-рано през днешния ден посланикът на русия в Полша Сергей Андреев стана жертва на нахлуване при опит да сервира цветя на военното мемориално гробище на починалите руски воини във Варшава.

Посланикът, брачната половинка му и съпътстващите ги дипломати били залети с алена багра и не им разрешили да стигнат до мемориала.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР