Нападението е станало в Грамш, на около 80 километра южно

...
Нападението е станало в Грамш, на около 80 километра южно
Коментари Харесай

Албания задържа шпиони на Кремъл след нападение във военна база

Нападението е станало в Грамш, на към 80 километра южно от столицата Тирана. В региона на цех " Чекин " е видян руснак с камера, който се опитвал да прави фотоси в периметъра на обекта, когато бил видян от защитата. Мъжът напръскал охранителя с нервно-парализиращ сътрудник. 

Веднага бил подаден сигнал до полицията, съгласно който мъжът не е бил самичък на територията на завода. Поставени са били неотложно контролно-пропускателни пунктове. Блокиран е автомобил, в който са пътували различен руснак и украинец. Те също са арестувани.

Според информацията задържани са руснак на 24 години, рускиня на 33 и украинец на 25 години. 

Това не е първият път, когато обвинени съветски сътрудници са проникнали в средиземноморската страна, която е член на НАТО за разследваща активност. Миналото лято двама съветски жители бяха хванати във външния периметър на авиобаза Кучова, носейки дрон.

И в двата случая обвинените шпиони са влезнали като туристи, според разпоредбите, които разрешават на руснаците да влизат без виза за летния ваканционен интервал - малка врата, която в този момент някои приканват да бъде отстранена.

Тирана осъди военните дейности на Русия в Украйна, а предишния месец на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг предишния месец албанският министър-председател Еди Рама съобщи, че Албания застават компактно зад Киев. Освен това Албания беше една от първите страни, които ратифицираха протоколите за присъединение на Финландия и Швеция към НАТО. По-рано тази година НАТО стартира старания да трансформира някогашната военновъздушна база Кучова от комунистическата ера от гробище на самолети в съвременна станция за интервенции в Западните Балкани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР