Нападателят Виктор Осимен е напълно готов да стане икона за

...
Нападателят Виктор Осимен е напълно готов да стане икона за
Коментари Харесай

Осимен: Работя усилено, за да постигна мечтата си да играя във Висшата лига

Нападателят Виктор Осимен е изцяло подготвен да стане " икона " за последователите на Наполи, в случай че успее да изведе италианския футболен клуб до първа купа от 30 години насам. 24-годишният нигериец обаче не се заблуждава, че може даже да се допре до статута на аржентинеца Диего Марадона, който за него е неосъществим.

" Не се смятам за икона, до момента в който задачата на клуба не бъде изпълнена. Ако Наполи завоюва купата обаче, имам огромен късмет да бъда тъкмо това. Разбира се, това не би ме доближило въобще до орбитата на Марадона, защото той е направил доста повече за клуба ", сподели той, представен от Ройтерс.

Той обаче разкри, че работи интензивно, с цел да сбъдне своята мечта и някой ден да заиграе в британската Висша лига.

„ Работя толкоз интензивно, с цел да съм сигурен, че ще реализира фантазията си да играя във Висшата лига един ден. Това е развой и аз просто желая да продължа тази инерция. Серия А е в една от петте най-хубави лиги в света и това е необикновено чувство за мен “, съобщи Осимен.

Napoli striker Victor Osimhen says he is working to achieve his dream of playing in the Premier League — but thinks Serie A fans are the best in the world.

More from
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC)
13 мача преди края на сезона Наполи е съвсем сигурен първенец, защото има 15 точки преднина против втория Интер. Осимен е съществена част от това и магазините в Неапол даже продават торти и великденски яйца, декорирани с маската, която той носи след травмата.

" Изминаха 33 години. Титлата ще подлуди хората, макар че и сега се случва нещо такова. Ако ще вършим проекти за празненство, би трябвало да ги вършим за няколко милиона души ", съобщи клубният притежател Аурелио Де Лаурентис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР