Нападателят от Мюнстер, който в събота се вряза с ван

...
Нападателят от Мюнстер, който в събота се вряза с ван
Коментари Харесай

Разкриха мотива за трагедията в Мюнстер

Нападателят от Мюнстер, който в събота се вряза с ван в хора в центъра на града, като умъртви двама души и рани десетки, е бил подтикван от желанието да извърши самоубийство, съобщи ДПА, цитирайки взаимно изказване на полицията и прокуратурата.

След като анализирали и оценили наличните документи, следи и показания, следователите стигнали до убеденост, че 48-годишният причинител е бил стимулиран от желанието си да извърши самоубийство. Смята се, че той е имал душевен проблеми.

Бащата на причинителя оповестява, че той е приказвал за самоубийство още през 2015 година. Миналият месец причинителят, дизайнер по специалност, е писал в имейл до познати, че мисли за самоубийство. Той обаче не е споменавал, че е рисков за близките.

На 7 април следобяд ван се вряза в заведение навън на оживено място в северния немски град Мюнстер. При офанзивата починаха двама души, а нападателят се простреля с револвер, който след това се оказа противозаконен.

При врязването на вана в тълпата пострадаха над 20 души, шестима от които тежко. Животът на трима индивида към момента е в заплаха. Още във вечерта на нещастието стана ясно, че нападателят е немски жител, като медии показаха, че той имал психологични проблеми. Тогава управляващите изключиха случилото се да е терористичен акт с ислямистки претекстове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР