Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от

...
Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назован тази нощ от
Коментари Харесай

Открили гранати в дома на атентатора от Страсбург

Нападателят от Коледния базар в Страсбург, назван тази нощ от управляващите като Шериф Шекат, е роден през февруари 1989 година в квартала Онберг на града, написа в. " Паризиен ".

Той е прочут на органите на реда за осъществяване на редица закононарушения, поради които е лежал в затвори във Франция и Германия. В един от случаите е бил наказан на две години затвор през 2011 година за въоръжено нахлуване, при което употребявал части от счупена бутилка. За последно е бил търсен за въоръжен обир и опит за ликвидиране. Вчера домът му в Страсбург е бил претърсен, а той трябвало да бъде задържан, само че полицията не го разкрила там. Негови съучастници в обира и опита за ликвидиране към този момент са задържани. При претърсването на дома на Шериф Шекат през вчерашния ден сутринта били открити гранати, написа в. " Фигаро ", предава БНР.

Вестникът показва, че за Шериф Шекат от 2016 година е направено по този начин нареченото " досие С ". То се сформира от Главна дирекция за вътрешната сигурност за хора, представляващи опасност за държавната сигурност. Досието за Шериф е направено, тъй като се допуска, че се е радикализирал. Според " Паризиен " Шериф Шекат е имал връзки с ислямистки среди в Страсбург.

Продължава издирването на обвинения за нападението. Засега претекстовете му остават неразбираеми. Води се следствие за закононарушение по терористични подбуди, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП. В хода на издирвателната интервенция са арестувани петима души. Пред радио Франс ентер френският държавен секретар към министерството на вътрешните работи Лоран Нюнес сподели, че обвиненият може да е избягал в Германия. След стрелбата на Коледния базар нападателят на два пъти е влезнал в престрелка със силите на реда. Той е бил ранен от рикоширал патрон, съобщи Агенция Франс Прес.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР